КЛАСНИ СТАИ НА ОТКРИТО ЩЕ ПОСРЕЩНАТ ДЕЦАТА ОТ 171-ВО ОУ В НОВИ ИСКЪР

Автор: 5 GmediA 10:07, 31 март 2021
Източник: Аделина Ангелова, Столична община

Класни стаи сред зеленина на открито са изпълнени в двора на 171. Основно училище „Стоил Попов“ в Нови Искър. Те ще посрещнат възпитаниците на столичното училище след възстановяване на присъствено обучение.

"Класните стаи на открито ще дадат възможност да се провеждат учебни занятия навън, когато времето позволява и децата и учителите да се чувстват добре" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която се запозна с направеното в 171. Основно училище в присъствието на кмета на „Нови Искър“ Даниела Райчева.

"Местата за сядане са оформени в отделни дървени беседки и са поставени сред зеленина, храсти и цветя. Инициативата е реализирана по проект на училищното ръководство – посочи директорът г-жа Канелия Костова.  – Училището е едно от най-старите в града, има 157 годишна история и в него в момента учат 256 деца. През последните 4 години то работи с пълен капацитет, учениците се увеличават непрекъснато" – каза също директорът на 171. ОУ. След изграждането на новата столова с кухня, както и цялостната подмяна на покрива на помощната сграда, направени със средства от Столична община, нарасна и броят на учениците с близо 60 деца. Сред бъдещите планове на ръководството е да е да се изгради и съвременна STEAM среда.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 260

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ БОЙКО БОРИСОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Да
221 гласували / 85%
Не
20 гласували / 7.69%
Ще има нови избори
19 гласували / 7.31%