ОПАШКИ ЗА ГЛАСУВАНЕ ПРЕД СЕКЦИИТЕ В ПОСОЛСТВОТО НИ В ЛОНДОН

Автор: 5 GmediA 15:29, 4 април 2021
Източник: Дима Кънчев

За опашка от желаещи да упражнят правото си на галс в посолството на България в Лондон съобщава Монитор.  Въпреки отворените 13 секции в столицата на Обединеното Кралство, 3 от които в посолството ни, желаещите да дадат своя вот се оказаха повече от очакваното.

Общо 35 секции бяха открити във Великобритания. Това е максимално допустимия брой в страна извън ЕС.

Няма налично описание.

Снимка: Надя Драганова

От българското посолство в Лондон взеха решението за секциите на базата на четири основни критерия: брой на подадени заявления за гласуване, брой на внесени документи са уседналост по региони, географско разпределение и брой на гласувалите в предишни избори, съобщава БГНЕС.

Естествено има и недоволни, тъй като на немалко наши сънародници се е наложило да пътуват доста, за да упражнят правото си на глас. Целта при определяне местата на секциите е обаче всички граждани да могат да стигат до тях в рамките на един час.

Няма налично описание.

Снимка: Богдан Богданов

Най-много са избирателните секции в Лондон – 13 на брой. С изключение на две секции в Шотландия и по една в Уелс и Северна Ирландия, всички останали секции са разпределени на територията на Англия. Изборите се провеждат в условия на локдаун, което допълнително може да създаде затруднения, въпреки уверенията, че британските власти и полицията са запознати по места.

Гласуването трябва да приключи в 22.00 часа българско време.         

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 260

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ БОЙКО БОРИСОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Да
221 гласували / 85%
Не
20 гласували / 7.69%
Ще има нови избори
19 гласували / 7.31%