ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ПРЕД МС: КОЛЕГАТА ПОЛИТИК СЛАВИ ТРИФОНОВ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА СИ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТТА

Автор: 5 GmediA 10:47, 7 април 2021
Източник: Министерски съвет

„Първо да започнем с Честита победа! Ние с чест и гордост можем да кажем, че сме изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поели до момента.

Ние сме длъжни пред нашите избиратели да предложим вариант за управление“, това каза премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

„Виждам огромна безотговорност в другите политически партии. Дори някои изпитват желание за нови избори. Ние с удоволствие ще се явим на такива“, допълни той, посочвайки, че това би предизвикало още хаос.

„Ние носехме отговорност до изборите. От тук нататък с над половин милион избиратели колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност“, заяви още Борисов.

Слави Трифонов е втора политическа сила. Време е да си поеме отговорността и да предложи кабинет. Така че, да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове! Ако толкова им е нужно за нещо, съм готов да имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата. А такова може да има само при работещ парламент и правителство. Новите избори не са решение, коментира Бойко Борисов.

След толкова години управление, ние отново сме първа политическа сила, подчерта премиерът и отбеляза: Когато аз дойдох на власт ГЕРБ имаше над милион и полезна избиратели, Слави се появи и има 500 000.

Борисов заговори и за свикване на Велико Народно събрание, ако новият парламент не успее да одобри правителство.

„Ето ви решение, нали всички говорехте за Велико народно събрание, мажоритарни избори. Събира се това събрание сега, гласуваме свикване на ВНС, нека президентът Радев неговия проект за конституция, не нашия, неговия проект да внесе, това събрание да го реши. Има смисъл да се правят избори, ако са избори за ВНС“, каза Борисов.

ГЕРБ е най-малко нехаресваната партия. ГЕРБ не го харесват 70%, Христо и Мая над 90% не ги харесват, подчерта премиерът.

Видео

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 260

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ БОЙКО БОРИСОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Да
221 гласували / 85%
Не
20 гласували / 7.69%
Ще има нови избори
19 гласували / 7.31%