ПЪРВИ СКАНДАЛ МЕЖДУ МАЯ МАНОЛОВА И НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ, ТЯ ГО ЗАПЛАШИ С ИЗКЛЮЧВАНЕ ОТ ГРУПАТА

Автор: 5 GmediA 15:23, 8 април 2021
Източник: Дир.бг

Жесток скандал се разгоря днес след телевизионно интервю на адв. Николай Хаджигенов, в което той каза, че би приел подкрепата на ГЕРБ, БСП и ДПС, ако тя му се предложи, както и че би се пожертвал за министър със заплата 7000 лева на месец.

“В разговори със статуквото за правителство не влизаме”. Това заяви Мая Манолова, съпредседател на "Изправи се! Мутри вън!", адресирайки думите си към Николай Хаджигенов.

Според думите ѝ, под статукво се има предвид ГЕРБ и ДПС, като впоследствие Манолова прибави и БСП, но след това заяви: "Казали сме ясно - без ГЕРБ и ДПС".

Мая Манолова беше част от коалицията БСП-ДПС, която подкрепяше правителството “Орешарски” през 2013-2014 г..

Всъщност не е нужно г-н Хаджигенов да е част от говорителите на парламентарната ни група, ако иска да става министър с подкрепата на ГЕРБ, предупреди Манолова, докато обясняваше, че двамата са съпредседатели на "Изправи се! Мутри вън!", но сега щяло да се формира парламентарна група, тя да излъчи говорители, които да говорят от нейно име.

Категорично за нас е неприемлива договорка за министерски постове с подкрепа на ГЕРБ. "Никакви разговори от готови да се жертват за министри няма да бъдат подкрепяни", каза Манолова. И добави, че при "подобни жертви" се действа в "лично качество" - т.е. "Изправи се! Мутри вън" може да се раздели с всеки, който го направи.

Татяна Дончева също се включи, като опита да омекоти думите на Манолова, като заяви, че не пледира за никакви крайности - при въпрос ще се разделят ли с Хаджигенов. Дончева говори в стил, че Хаджигенов е нов в политиката.

Още преди да е започнало работа 45-то Народно събрание, в най-малката парламентарна група започнаха да се ритат по кокалчетата. Всъщност, ако Николай Хаджигенов с петимата от ЕНП и гражданската квота, се отдели от групата, тя ще престане да съществува и всичките 14-народни представители ще станат независими, тъй като по правилника на НС, за парламентарна група са необходими минимум 10 депутати.

АДВОКАТ ХАДЖИГЕНОВ С ПИПЕРЛИВ ОТГОВОР: ГОСПОЖИТЕ МАНОЛОВА И ДОНЧЕВА ОЧЕВИДНО НЕ СА НИТО ГЛЕДАЛИ, НИТО ЧУЛИ, НИТО РАЗБРАЛИ, КАКТО ОБИКНОВЕНО

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 260

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ БОЙКО БОРИСОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Да
221 гласували / 85%
Не
20 гласували / 7.69%
Ще има нови избори
19 гласували / 7.31%