АДВОКАТ ХАДЖИГЕНОВ С ПИПЕРЛИВ ОТГОВОР: ГОСПОЖИТЕ МАНОЛОВА И ДОНЧЕВА ОЧЕВИДНО НЕ СА НИТО ГЛЕДАЛИ, НИТО ЧУЛИ, НИТО РАЗБРАЛИ, КАКТО ОБИКНОВЕНО

Автор: 5 GmediA 16:59, 8 април 2021
Източник: Архив

Госпожите Манолова и Дончева очевидно не са нито гледали, нито чули, нито разбрали, както обикновено. Това каза в коментар за Агенция „Фокус“ Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“.

 „Това е толкова възможно, колкото БСП, ДПС или дори ГЕРБ да решат да подкрепят правителство на малцинството или каквото и да било и вие да не им вземете гласовете. Да, това е коментар на истински политик. Те говорят едно, а правят друго. Иначе казано – заради някакви техни мнения, те са готови да излъжат избирателите, казвайки им, че можем да не вземем гласовете на ДПС. Аз, ако съм на ДПС и ГЕРБ, бих подкрепил всяко едно правителство на малцинството. Искам да видя как Манолова или Дончева или който и да било, няма да им вземе гласовете. Това в правния мир изобщо не е възможно. На вратата на Народното събрание няма да пуснат депутатите на ГЕРБ и ДПС? Това е смешно“, допълни той.

„Никога не съм крил, че за пореден път направих нещо, което не ми харесва. Подкрепих г-жа Манолова на кметските избори не защото ми харесва, а защото това беше война срещу ГЕРБ. Съвсем нескромно бих казал, че водя сам самичък война срещу ГЕРБ почти от самото начало на ГЕРБ. Преди това водих война със Станишев, след това с Орешарски. Не за друго, а защото те убиваха демокрацията и правосъдието. Чисто гражданска позиция и професионална в отделни случаи“, допълни той.

На въпрос дали съжалява, че се е коалирал с Мая Манолова за парламентарните избори той отговори: „Не съжалявам. Тази коалиция беше безумна, невъзможна и ние заедно я направихме работеща, защото основните цели са ГЕРБ, Бойко Борисов и Гешев. Това са нещата, които трябва да направим. Не ми харесва, че трябваше да направим точно такава коалиция, но това беше възможната коалиция“.
Хаджигенов посочи, че е положително, че коалицията е успяла почти да ликвидира Бойко Борисов.

„Отстреляхме две от трите глави на ламята. Едната, обаче, остана и ние трябва да продължим. Харесва ли ни, или не, това го повтарям от миналата година на площада. Съдейки по резултатите на изброите на всички извънпарламентарни опозиционни сили, е елементарна математика за трети клас, не са достатъчни мандатите, за да направим, каквото и да било“, подчерта той.

По думите на Хаджигенов БСП, наврени в ъгъла, са предложили да гласуват с "Изправи се! Мутри вън!" и други опозиционни партии в името на това третата глава на ламята ГЕРБ да бъде отрязана и Гешев да бъде премахнат от поста главен прокурор.

„Този тип коалиция е като тази, в която западните сили през Втората световна война се събраха със Сталин срещу Хитлер. Сигурен съм, че на никой не му харесва да е в коалиция със Сталин. На мен също, но това е нещо, което трябва да се направи, защото трябва да премахнем ГЕРБ и герберщината, след това да свалим Гешев и след това да започнем да градим. Това е възможното“, обясни той.

„Истинските политици виждат възможността за промяна по следния начин: Аз решавам. Тоест искат Бойко 2, само че не е Бойко, а е някой друг. Искат ново Политбюро, тоест пълно мнозинство, за да правим ние, каквото си поискаме. Съвременният свят не е това. Демокрацията, по дяволите, не е това. Това е просто друга форма на Политбюро и друга форма на диктатура“, каза още Николай Хаджигенов.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 260

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ БОЙКО БОРИСОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Да
221 гласували / 85%
Не
20 гласували / 7.69%
Ще има нови избори
19 гласували / 7.31%