ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: ГЕРБ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО ОТ ПЪРВИЯ ДЕН ДА РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ

Автор: 5 GmediA 13:21, 12 април 2021
Източник: БНТ

„Благодарност към българските граждани, който въпреки всички опити да бъдат отвратени от изборния процес, отидоха да гласуват. Българската демокрация е жива. Ние сме длъжни в името на доверието на тези 840 000 български граждани да предложим правителство! Да, въпреки малките му шансове то да бъде подкрепено в следващия парламент! И ГЕРБ ще предложи правителство не като политически знак, а правителство, което от ден първи би могло да работи и да решава проблемите".

Това съобщи на брифинг в централата на партията вицепремиерът Томислав Дончев, цитиран от БНТ.

Дончев предупреди, че опитите да се заобиколи ГЕРБ в парламента ще са политическа грешка.

„Властта тежи много и ако имаш крехки рамене, може да ти счупи гръбнака“, каза той.

Попитан за отношението на партията към възможността президентът Румен Радев да назначи служебно правителството, той коментира: „Нямам уплаха от служебен кабинет. Той има за цел да организира изборите, няма нищо плашещо в това“. „Очевидно е неговото желание да състави служебен кабинет, извира от всяка пора на „президентското тяло“. Президентът излезе от традицията на своите предшественици, които никога не са си позволявали до такава степен да разединяват нацията. Това ще бъде наказано от българските избиратели“, доразви от своя страна хипотезата за служебно правителство Даниел Митов.

На пресконференция от партията представят анализ на резултатите от  парламентарните избори.

ГЕРБ печели 14-и избор, откакто съществува като партия и пети поредни парламентарни избори. На тези избори ГЕРБ побеждава в 24 изборни района, ДПС в 3, „Демократична България“ в два, а „Има такъв народ“ и БСП по един, обобщи данните организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Последни новини

Общо гласували: 25

Анкета

ЩЕ СЪОБРАЗИТЕ ЛИ ЛЯТНАТА СИ ПОЧИВКА С ИЗБОРИТЕ НА 11 ЮЛИ?
Да, задължително ще гласувам
22 гласували / 88%
Категорично не, вече имам планове?
2 гласували / 8%
Все още не знам
1 гласували / 4%