ДАНИЕЛ МИТОВ: ЛИДЕРЪТ НА ПАРТИЯТА, СПЕЧЕЛИЛА ИЗБОРИТЕ, ТРЯБВА ДА БЪДЕ КАНДИДАТ ЗА ПРЕМИЕР

Автор: 5 GmediA 12:19, 13 април 2021
Източник: Новини.бг

„ГЕРБ се утвърди като дясната партия в България и тепърва ще бъде фактор в българския политически живот. За да бъде устойчива една партия, тя трябва и да бъде и в опозиция, когато се налага. ГЕРБ е изградила подобен капацитет и стои добре и в чужбина". Това заяви в ефира на „Здравей, България" Даниел Митов, депутат от бъдещата парламентарна група на ГЕРБ-СДС.

„Като победител на изборите, сме длъжни да направим усилие и да съставим кабинет. Дължим го на българските избиратели. При всички положения ще направим опит. За мен лидерът на партията, спечелила изборите, трябва да е кандидат за премиер", коментира Митов.

Партиите трябва да могат да отстъпват една на друга определени позиции, за да има баланс в Народното събрание, уточни депутатът.

„Този парламент е много сложен. Иска ми се всички партии да започнем да си говорим нормално. Една държава не се управлява с крясъци. Истината е, че в българската парламентарна традиция всеки път, когато най-голямата партия, бъде заобикаляна, нещата не приключват добре", каза още Митов.

Тагнато в: Даниел Митов , ГЕРБ

Последни новини

Общо гласували: 25

Анкета

ЩЕ СЪОБРАЗИТЕ ЛИ ЛЯТНАТА СИ ПОЧИВКА С ИЗБОРИТЕ НА 11 ЮЛИ?
Да, задължително ще гласувам
22 гласували / 88%
Категорично не, вече имам планове?
2 гласували / 8%
Все още не знам
1 гласували / 4%