ИЗКЛЮЧВАТ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ГЕРБ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА И ДИМИТЪР НИКОЛОВ

Автор: 5 GmediA 17:14, 13 април 2021

Кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов повече няма да са заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ, научи Клуб Z от партиен източник.

Информацията потвърди индиректно пред наш репортер и самият Борисов, след като в публичното пространство от дни вървят слухове, че двамата ще изпаднат от партийното ръководство.

Причината е, че Фандъкова и Николов не са „организирали партийно изборите“ в своите градове.

„Дадени са толкова милиони за процъфтяването на София и Бургас, толкова много неща се направиха - метрото, Южната дъга, милиони за детски градини... В Бургас се строи непрекъснато... Явно това не е представено както трябва. В Бургас ГЕРБ бие с жалък процент хората на Трифонов, за София да не говорим, каза пред Клуб Z Борисов. - Работата им като кметове е много добра, явно партийната работа куца.“

В столицата „Демократична България“ победи ГЕРБ в два от трите софийски района. А  в Бургас хората на Борисов взимат четири мандата, срещу три за „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

За смяната на двамата кметове се заговори веднага след като стана ясно, че на 11 май ще се проведе заседание на Националното събрание на ГЕРБ, което се очаква да обсъди резултатите от изборите и да раздаде „наказания“ за незадоволителния резултат, макар партията отново да е първа политическа сила. Официалното обяснение за свикване на висшия форум не са парламентарните избори и резултатите от тях. Конференция ще има, защото по устав такава се свиква веднъж на 4 години, а последният висш партиен форум бе през ноември 2017 г. 

Промените в тясното ръководство – Изпълнителната комисия, може да засегнат и други нейни членове.  Освен Фандъкова и Николов в нея влизат още: Томислав Дончев, Цвета Караянчева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Даниела Дариткова и Тодор Тодоров. 

Последни новини

Общо гласували: 25

Анкета

ЩЕ СЪОБРАЗИТЕ ЛИ ЛЯТНАТА СИ ПОЧИВКА С ИЗБОРИТЕ НА 11 ЮЛИ?
Да, задължително ще гласувам
22 гласували / 88%
Категорично не, вече имам планове?
2 гласували / 8%
Все още не знам
1 гласували / 4%