НАД 12 ХИЛЯДИ ДУШИ СА СЕ ВЪЗПОЛЗВАЛИ ОТ "ЗЕЛЕНИТЕ КОРИДОРИ" ЗА ВАКСИНАЦИЯ НАВРЪХ ВЕЛИКДЕН

Автор: 5 GmediA 07:57, 5 май 2021
Източник: ВМА

"Зелените коридори" могат да продължат и след празничните дни, ако има достатъчно количество ваксини. Това заяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов при получаването на поредната пратка на летище София. Получените дози са на „Пфайзер“ и „Бионтех“ и са рекорден брой – над 270 000.

И днес "зелените коридори" за желаещи да се имунизират с векторна или РНК ваксина остават отворени. Те ще продължат да работят по този начин до 9 май включително.

Справка в Единния информационен портал показва, че през празничните дни от "зелените коридори" са се възползвали над 30 000 души, като най-голям е броят на ваксинираните на Великден – над 12 000 души.

Пратката, която получихме вчера, ще бъде разпределeна до регионaлните здравни инспекции в цялата страна. Очаква се до края на май всяка седмица да получаваме по 270 000 РНК ваксини, а през юни количеството им ще се увеличи до над 400 000 седмично.

И във Варна се извиха опашки. Желаещите търпеливо чакаха реда си по около 1 час. Възможно е „зелените коридори“ да продължат и след 9 май.

България вече не е във високорисковата зона по опасност от заразяване с COVID-19, стана ясно от анализ на германския институт "Роберт Кох", цитиран от бТВ.

Тагнато в: Зелени коридори

Последни новини

Общо гласували: 25

Анкета

ЩЕ СЪОБРАЗИТЕ ЛИ ЛЯТНАТА СИ ПОЧИВКА С ИЗБОРИТЕ НА 11 ЮЛИ?
Да, задължително ще гласувам
22 гласували / 88%
Категорично не, вече имам планове?
2 гласували / 8%
Все още не знам
1 гласували / 4%