СКАНДАЛНО: НАЧАЛНИКЪТ НА КАБИНЕТА НА СЛУЖЕБНИЯ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР Е ЧОВЕК НА ЧЕРЕПА

Автор: 5 GmediA 13:54, 13 май 2021
Източник: Труд

"Началникът на кабинета на Бойко Рашков е кандидат за депутат от партията "Българско лято" и член на ръководството на партията.

Сам по себе си този факт не е изненадващ, но е илюстративен.

За пореден път в България властта се предава по един скандален, конфликтен начин - за който, безспорно отговорност носят и старите, и новите властници.

Същевременно "драматизмът на промяната" за пореден път се изчерпва с конфликтите вътре в управляващата мутренска олигархия. След като се разберат помежду си големите мутри, ситуацията се "нормализира". Цената плащат, разбира се, редовите граждани - няма кой друг да плати. Срамното в случая е поредния идеологически панаир на вечните революционери с претенции за демократи, които за пореден път освобождават "народа" от "мутрите".

Всъщност, успешните демокрации и успешните демократи се характеризират най-вече с две неща. Първо, със способност да контролират властта от гл. точка на нейната легитимност и нормативност - да не допускат мутренска вакханалия на олигархията на власт, ако се изразим по нашенски. Второ, спокойно, процедурно гарантирано и достойно предаване на властта от предходните към бъдещите управляващи. Т.е., пак на нашенски език - без свинщини, без абортирани парламенти, без заплахи за "изчегъртване", които приключват със задкулисните споразумения на олигархичните мутри от старата и новата власт.

За съжаление, ние отново ще изближем солта, ще изядем тоягите и ще платим парите. Протестърите ще станат депутати. Чалгаджийските мутри ще разиграят ново управление, а анонимният българин отново ще констатира - "пак ни прекараха".

Да, пак - и винаги ще го правят, докато всяка българска коза е за свой крак. Иначе циркът сега се завихря.

На сцената революционните демократи усърдно имитират салто мортале..."

 

* Коментар на политолога Огнян Минчев във Фейсбук.

Тагнато в: Бойко Рашков

Последни новини

Общо гласували: 2

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПРЕКАРАТЕ ЛЯТНАТА СИ ПОЧИВКА?
На родното Черноморие
1 гласували / 50%
Няма да почивам това лято
1 гласували / 50%
На море в чужбина
0 гласували / 0%