БЕЗ ПРИЧИНИ И ОБЯСНЕНИЕ МИНИСТЪР КИРИЛ ПЕТКОВ УВОЛНИ ДИРЕКТОРКАТА НА БЪЛГАРСКАТА АГЕНЦИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ

Автор: 5 GmediA 17:08, 13 май 2021
Източник: Actualno.com

Днес ми беше връчена заповед от министър Кирил Петков, който дори не ме е виждал, не ме познава, не ме е викал на среща, от г-н Стамен Янев, който влезе брутално днес в кабинета ми и буквално ме изрита. Аз започвах уебинар с общините, връчи ми заповедта на министъра и ми каза "изчезвай". Това заяви пред Actualno.com Десислава Трифонова, до днес изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. 

"В заповедта няма никакви причини. Искам обяснение от министър Кирил Петков защо съм освободена. Имам общо 10 години опит в държавната администрация. Искам да получа обяснение за грубото отношение. Аз съм жертва на някакъв реваншизъм, искам да знам защо съм уволнена. По времето, когато съм била директор на Агенцията за инвестиции, тя е постигнала най-добрите си резултати", каза още Трифонова.

По думите на Трифонова вероятно Стамен Янев ще е новият директор на БАИ. Докато тя говореше пред медиите, на сайта на агенцята вече стоеше името му като изпълнителен директор. "Само за миналата година са сертифицирани проекти за над 1 млрд., и то по време на криза. От началото на годината са на стойност 800 млн. лв., а текат и още преговори с инвеститори", посочи още Трифонова.


Тагнато в: Кирил Петков

Последни новини

Общо гласували: 2

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПРЕКАРАТЕ ЛЯТНАТА СИ ПОЧИВКА?
На родното Черноморие
1 гласували / 50%
Няма да почивам това лято
1 гласували / 50%
На море в чужбина
0 гласували / 0%