„МУЗЕЙ НА COVID-19 СТРАХОВЕТЕ“ ОТВОРИ ВРАТИ В СОФИЯ

Автор: 5 GmediA 09:35, 26 май 2021
Източник: БНТ

Притесненията свързани с коронавируса влязоха в музей, провокирайки създаването на интересен проект. Първият по рода си "Музей на COVID-19 страховете" отвори врати в София.

Снимка: БНТ

Интерактивният проект включва произведението "Дневен ред“ на Драгомир Костадинов, инсталация на Алексанър Юзев "Не искам да излизам 2“ и други творби олицетворяващи добре познатите страхове свързани с Ковид. Сред тях обаче творците намират и нещо положително. 

"Най-позитивната ни серия "При зори“ на Мила Янева Табакова. Това е една страхотна серия, в която човек може сутринта призори, преди целият ужас на света да се е събудил, да има този момент на спокойствие, у дома, с близките и обичаните", споделя пред Bulgaria ON AIR Милена Едвиг, куратор на „Музей на Ковид-19 страховете“

Съвременни поети и писатели от "Свободно политическо общество", като Белослава Димитрова и Мариана Георгиева, ще правят и четения на своите непубликувани произведения. 

Проектът се осъществява с финансовата помощ на Национален фонд "Култура". Всеки желаещ да се включи може да предложи творческа интерпретация на своите преживявания по време на Ковид пандемията. 

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%