ОМБУДСМАНЪТ МАЯ МАНОЛОВА С ВЕЛИКДЕНСКА АКЦИЯ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ

Автор: 5 GmediA 11:53, 14 април 2019

Омбудсманът Мая Манолова и студенти от СУ „Св. Климент Охридски“ само за три часа днес събраха в столичен магазин на голяма търговската верига шест колички с хранителни продукти за великденската трапеза на възрастни хора. Инициативата цели да набере трайни пакетирани храни (олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, боб, леща, бисквити, сухи пасти и др.) за възрастни хора и е част от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която омбудсманът организира за четвърта поредна година.

Клиентите на магазина имаха възможност да оставят купените продукти като дарение в специално поставените за целта на изхода колички, брандирани с логото на кампанията.

„До момента са събрани продукти за няколко хиляди хранителни пакета. Надяваме се, че в даряването на храни, освен гражданите, на които безкрайно много благодаря за добрите им сърца, ще се включат и българските производители на храни. Така ще можем да стигнем до повече хора, да подкрепим великденската им трапеза с необходимите продукти“, каза омбудсманът.

Тя призова всички, които искат да подкрепят кампанията, да го направят със SMS на 1255 или на банковата сметка, разкрита конкретно за целта.

Кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ може да бъде подкрепена и с финансови средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст:

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Може да дарите и със SMS на номер 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС или чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК.

Последни новини

Общо гласували: 6

Анкета

БИХТЕ ЛИ ПОСЕТИЛИ РЕСТОРАНТ ИЛИ БАР НА ЗАКРИТО?
Да, мисля че няма от какво да се притеснявам
4 гласували / 66.67%
По-скоро не, няма да се чувствам комфортно
2 гласували / 33.33%
Не, може да се заразя
0 гласували / 0%