ПРОФ. КАНТАРДЖИЕВ ПРЕД BULGARIA ON AIR: САМОРАЗПРАВИТЕ ОТ ЗАВИСТ И НА ЛИЧНА ОСНОВА СА СЛЕД ПАНДЕМИИТЕ

Автор: 5 GmediA 09:41, 10 юни 2021
Източник: Булфото архив

"Саморазправите от завист и на лична основа са след пандемиите. Самият факт, че много малко хора искат да се ваксинират, че не се прави нищо по имунизаицонните въпроси в нашата страна, говори, че има риск септември да имаме още случаи. Ще се повтори това, което съветничката на г-н министъра направи преди 10 години, когато имаше много ваксини за морбили. Подаряваха се ваксините на съседни държави, но не се поставяха на българските деца", каза проф. Тодор Кантарджиев в интервю за Bulgaria ON AIR.

Относно пенсионирането си, той припомни думите на министъра на здравеопазването, а именно, че един администратор може да се пенсионира щом така е решил.

"Аз лично не се възприемам като един администратор, май и доста хора не ме възприемат, което е неприятното за г-н министъра", добави още той.

Проф. Кантарджиев сподели, че е разбрал колко го уважават и обичат и каква голяма част от обществото са съпричастни и доволни от работата му. "С колегите от института нямах възможност да се сбогувам. Искам да изкажа благодарност на хората, които работиха с мен и може би имах привилегията да имам един прекрасен състав  - академичен и административен", уточни проф. Кантарджиев пред Христиана Стефанова.

"Относно коронавирусната инфекция най-голямата вина е в тези, които създадоха недоверие, че ги лъжем, че няма вирус, че вирусът е безопасен, че не се умира от вируса, че ваксините не действат. Тези послания внесоха несигурност в обществото, затова допуснахме кризата миналата есен, когато ни се подиграваха, че трябва да се носят маски на закрито", заяви проф. Кантарджиев.

Междувременно и днес колегите на проф. Кантарджиев от Националния център по заразни и паразитни болести  организират два протеста в негова подкрепа. Единият беше в 7.20 сутринта пред сградата на Националния център, а другият в 13.00 ч пред здравното министерство.

За четвърти пореден ден те протестират срещу принудителното пенсиониране на проф. Кантарджиев и настояват здравният министър Стойчо Кацаров да го върне на поста.

Последни новини

Общо гласували: 2

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПРЕКАРАТЕ ЛЯТНАТА СИ ПОЧИВКА?
На родното Черноморие
1 гласували / 50%
Няма да почивам това лято
1 гласували / 50%
На море в чужбина
0 гласували / 0%