ДАНИЕЛ МИТОВ: ОЗЪБЕНО, ОЗЛОБЕНО, РЕВАНШИСТКО ПРАВИТЕЛСТВО ЦЕЛИ ДА УДАРИ ГЕРБ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ

Автор: 5 GmediA 11:02, 10 юни 2021
Източник: БНТ

Убеден съм, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила и не може да заобикаляме волята на избирателя. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ПП ГЕРБ Даниел Митов. Той е сигурен, че коалицията ГЕРБ/СДС ще бъдат първа политическа сила. Ние трябва да говорим за това какво ще правим оттук нататък. Правителствата на ГЕРБ са градили основата на икономиката, а магистралите и пътищата са основната кръвоносна система, посочи Митов.

Служебният кабинет не е изнесъл нещо кой знае какво, от което да имаме да се притесняваме. Всичките неща, които ги говорят в момента, в един момент ще се окаже, че са си правени по закон и по процедура. Ако има истински нарушения има институции, които се занимават с тези неща. На служебните министри, на които изобщо не им е работа да се занимават с тези неща, работата им е да организират изборите, където те се провалят драматично, отбеляза Даниел Митов.

"Целият разговор около наложените санкции на Божков и Пеевски е естествено продължение на амбицията на администрацията на Джо Байдън да помогне в заздравяването на демократичните институции в партньорските държави, това е нормално". Така коментира работата на служебното правителство Даниел Митов.

"Ние не водим сериозен разговор накъде върви държавата, единственото нещо, което виждаме е едно озъбено, озлобено, реваншистко правителство, на което очевидно президентът Радев му е дал инструкции всеки ден да излиза с пресконференции и да обяснява, че едва ли не кой знае какво се е случило", заяви Митов.

"Ако има корупция, да кажат какви са тези пари, колко са и къде са изтичали. Санкциите наложени върху определени фирми ще бъдат ползвани да бъдат удряни бизнеси, които очевидно ще трябва да освободят някаква пазарна ниша, където да се намесят хора свързани с други политически кръгове около Румен Радев и служебния кабинет.

"Лидерът на партията е несериозно да се откаже. Когато отиваш на избори, трябва да си водиш партията", така коментира Митов участието на Бойко Борисов в следващия парламент. "Ако прецени да не влиза в Народното събрание, това ще си е негово решение, то ще бъде на базата на резултат, потенциални коалиции и т.н. След последните избори Бойко Борисов даде ясни сигнали накъде иска да върви партията", заяви още Митов.

"Аз не съм бягал от отговорност, въпреки че ми беше ясно, че шансовете да се състави кабинет бяха меко казани ниски. Ако ще ме използват държавата да върви напред, да осигурим еволюция на българската институции , аз съм готов да бъда използван", каза Митов по повод евентуалното повторно издигане на кандидатурата му за премиер.

Увеличението на секциите в чужбина и в това число секциите в Турция е огромен проблем, според Митов. Възможните коалиции ГЕРБ ще ги коментира, след като види вота на българските граждани.

 

Тагнато в: Даниел Митов

Последни новини

Общо гласували: 2

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПРЕКАРАТЕ ЛЯТНАТА СИ ПОЧИВКА?
На родното Черноморие
1 гласували / 50%
Няма да почивам това лято
1 гласували / 50%
На море в чужбина
0 гласували / 0%