СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА КЪМ СЛАВИ ТРИФОНОВ: БЪДИ ЗДРАВ И СМЕЛ - СЪЗДАДЕ ГОЛЕМИ ОЧАКВАНИЯ У СУВЕРЕНА, ТРЯБВА ПОНЕ МАЛКО ДА ГИ ОПРАВДАЕШ!

Автор: 5 GmediA 18:38, 9 юли 2021

Драги Слави, или който там словоблудства от твое име из Фейсбук,

Няма да ти благодаря, задето ме наричаш сериозен журналист, защото това не е комплимент, а истина.

“Ще се извини ли сега Соня Колтуклиева за пасквилите си или удобно ще се направи на разсеяна”, питаш ти. За разлика от теб, аз не се крия и отговарям на всички публични въпроси, призиви, обвинения и клевети срещу мен.

Слави, в моя коментар за твоето злополучно интервю с репортер на френския Le Monde няма нито една дума по темата, за която днес превъзбудено се обясняваш - за отношението ти към ЛГБТИ хората и за пропагандирането на хомосексуализма сред подрастващите. По този въпрос те атакуваха от коалицията “Българските патриоти”, както и много журналисти, но аз не съм изрекла нито дума.

Моят коментар е за твоите утопични бълнувания за превръщането на Европейския съюз в една държава; за несъвместимостта на идеите на политиците, които будят твоето възхищение - Макрон, Тачър, Рейгън, Тръмп; за необходимостта от ВНС, за да се постави началото на цялостна реформа на съдебната система. 

Слави, прочети по-долу моя коментар и, ако в теб има дори капчица самокритичност, ще видиш колко съм права!

Слави, в началото на разговора с френския журналист казваш, че би дал интервю и на български журналист, ако у нас имаше свободни медии. Днес се жалваш, че не си бил разбран - от репортера ли, от преводача ли… Изборът кому да се довериш си е твой.

Всички тези, които анализират отговорите ти в Le Monde, откъде могат да знаят какво ти си казал, какво преводачът е превел и какво репортерът е решил да напише от твое име?!

Понеже ме признаваш за сериозен журналист, ще ти дам два сериозни съвета. Слави, общувай с хората директно, не използвай посредници - инак, винаги ще рискуваш да не бъдеш правилно разбран. Изпрати до главния редактор на Le  Monde опровержение - ще го публикуват.

А на мен ми дължи извинение този, който те е подвел да наречеш “пасквил” моя коментар - ти от него нищо не отричаш, срещу нищо не възразяваш. 

Бъди здрав, Слави, бъди смел и енергичен - създаде у суверена огромни очаквания и трябва да се опиташ поне малко да ги оправдаеш.

Поздрав,

Соня Колтуклиева

N.B.СЛЕД КАТО ПОСТНАХ НА СТЕНАТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ МОЯ ОТГОВОР НА ОБРЪЩЕНИЕТО МУ КЪМ МЕН, ТОЙ ИЗТРИ ЧАСТТА ОТ КОМЕНТАРА СИ, ОТНАСЯЩА СЕ ДО МЕН.

 

СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: СТОЛЪТ, КЪМ КОЙТО ГЛЕДА СЛАВИ ТРИФОНОВ, Е ТВЪРДЕ ГОЛЯМ ЗА САМИЯ НЕГО | 5GMedia

Манджа с грозде, полята с боза е в главата на Слави Трифонов, съдейки по интервюто му във френския “Монд”.

- Не Европейски съюз, а единна европейска държава си представя претендиращият да управлява България. Това е мрачна утопия. Немислимо е.

- Слави харесва едновременно Макрон, Тачър и Рейгън. Странно. Несъвместимо. Шизофренично, даже.

- “Столът му е твърде голям за него”, казва Трифонов за главния прокурор Гешев. Столът, към който гледа шоу-менът, е твърде голям за самия него, също така.

- “Трябва да изградим отново правораздавателната система” - казва Трифонов. Да, с това съм напълно съгласна. Но за това трябва Велико народно събрание.

- Браво на френския журналист, че е попитал Слави за срамното поведение на дясната му ръка Тошко Йорданов, че би разчленил един ТВ репортер, ако живеехме в Крумова България. На това Слави отговаря, че било “безсмислица, която била преиначена”. Колко по-просто и нормално би било, ако просто беше накарал Тошко да се извини. Нооо.. явно самият Слави така разбира “свободата на словото”.

*Коментар на журналистката Соня Колтуклиева във Фейсбук, 8 юли 2021; 10:37

********

Слави Трифонов: Чета непрекъснато интерпретации на интервюто, което дадох за “Льо Монд”. Искам да отбележа, че репортерът на “Льо Монд” или пък преводачът, който превеждаше от френски, нещо не са ме разбрали. Явно и в чуждестранната преса има хора, които не си вършат добре работата. Имам предвид, че репортерът ме записваше с химикалка на лист, а не да речем с диктофон, какъвто има всеки съвременен телефон. Както и да е. Истината е следната – по отношение за пропагандирането на хомосексуализма сред подрастващите, моето мнение е упоменато в учредителната декларация на ИТН: “Безусловна защита на семейството и семейните ценности”. Тоест, или репортерът не ме е разбрал, или преводачът не му е превел. Точка. "Ще се извини ли сега Соня Колтуклиева за пасквилите си или удобно ще се направи на разсеяна? Откога сериозните журналисти тиражират непроверена информация и откровени лъжи?

Последни новини

Общо гласували: 99

Анкета

БИХТЕ ЛИ ГЛАСУВАЛИ ЗА КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ, АКО СЕ ЯВЯТ НА ИЗБОРИ?
Не
96 гласували / 96.97%
Да
3 гласували / 3.03%
Не ме интересува
0 гласували / 0%