ПРОФ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ: УПРАВЛЕНИЕТО НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ПРОВАЛ, А ТВЪРДЕНИЯТА НА Д-Р СТОЙЧО КАЦАРОВ СА ЛЪЖА 

Автор: 5 GmediA 15:06, 17 юли 2021
Източник: МЗ

Управлението на служебното правителство е провал, това обяви в Бургас бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, където той даде брифинг заедно с доскорошния директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Относно отстраняването на директора на „Пирогов“ Асен Балтов, Ангелов смята, че това се е случило само на базата на доклад на НЗОК, без да се изчака становището на болницата.

„Националната здравноосигурителна каса се превръща в инструмент, с който се изпращат за поръчкови проверки, проверяващи от нея в лечебните заведения“, каза Ангелов.

Той допълни, че така са отстранени шефовете и на други болници, а твърденията на д-р Стойчо Кацаров са лъжа:

„Подписвал ли се е някъде господин Кацаров в лечебното заведение, подписвал ли е информирани съгласия, подписвал ли е документи, от които да е видно, че той е знаел, че ще бъде хоспитализиран? И всичко това направил ли го е съзнателно, за да не заплати скъпоструващите изследвания, които ще му бъдат направени на него и по този начин нанесъл ли е щета на Националната здравноосигурителна каса?“.

Бившият здравен министър коментира и ваксинационната кампания у нас. Според него в края на месец юли ще бъдат бракувани няколко стотин хиляди ваксини.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 27

Анкета

ТРЯБВА ЛИ УЧЕНИЦИТЕ ДА БЪДАТ С МАСКИ ПО ВРЕМЕ НА ЧАС?
Не
23 гласували / 85.19%
Да
4 гласували / 14.81%