СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: РУМЕН РАДЕВ ИЗЛЕЗЕ ОТ ОБУВКИТЕ, С ЮМРУК НА ПЛОЩАДА, ЕДВА КОГАТО ИВАН ГЕШЕВ ГО НАСТЪПИ ПО МАЗОЛА. ВСИЧКО Е ЛИЧНО!

Автор: 5 GmediA 08:09, 18 юли 2021
Източник: 5GMedia
“Моята оценка за действията на главния прокурор съм я дал още миналата година”, твърди днес президентът Радев.
 
Я виж ти! Кога и къде президентът Радев, който разполага с юридически екип и с доклади на специалните служби, е направил конкретен и аргументиран анализ на дейността на главния прокурор? Никога. Да вдига юмрук на площада и да рецитира лозунги може и бай Йоло Денев.
Писах, когато му беше времето, пиша го и сега. Президентът Радев се уплаши. Върна на ВСС за прегласуване кандидатурата на Иван Гешев с аргумента, че нямало конкуренция, той бил единственият кандидат. Толкова! Президентът Радев знаеше, че ВСС ще прегласува Иван Гешев и той ще стане главен прокурор.
 
Президентът Радев, ако беше този смелчага и борец срещу неправдите, за какъвто ни се представя днес, знаете ли какво трябваше да стори?! Да не подписва указа, да подаде оставка, да създаде партия и да се яви на изборите.
 
Кога президентът Радев се радикализира, кога излезе с юмрук на площада да протестира, кога извика: “Мутри, вън”? Когато бяха засегнати личните му интереси. Когато прокурори влезнаха в президентството да разследват двама от неговите съветници. Значи, едва когато Иван Гешев го настъпи по мазола, Румен Радев излезе от обувките. И от дистанциран наблюдател се превърна в гръмогласен обвинител.
 
Всичко е лично!
 
… Много преди това прокурори погнаха мен и колегата Огнян Стефанов ( Фрогнюз); Сотир Цацаров ни превърна в своя лична мишена; до ден-днешен прокурори ни тормозят; минаха вече 4 години, откакто ни преследват…
Аз бях първата журналистка, която написа сигнал срещу прокурор Иван Гешев до Етичната комисия на ВСС. Срещу мен воюваха двама главни прокурори - а аз нито имам имунитет, нито партия и олигарси зад гърба си… Като мен са и всички тези личности, които смело и открито заявяват позицията си за прокуратурата и съдебната система.
 
Президентът Радев, каквото и да избълва, сетне се прибира с охраната си в държавната резиденция. Недосегаем.
Апропо, защо президентът, “Демократична България”, “Изправи се. Мутри вън” забравиха за Сотир Цацаров? Защо? За “Има такъв народ” ми е ясно - Слави Трифонов е близък приятел с многоцветния олигарх Георги Гергов, а пък той е близък приятел със Сотир Цацаров ( спомнете си “ЦУМгейт”). Приятел с Георги Гергов е и Румен Радев.
 
По всичко личи, че Слави и съпругът на бившата му секретарка Деси са се наговорили взаимно да си правят услуги. Това има нещо общо със задкулисието и няма нищо общо с непрекъснатите клетви, че са за прозрачност. Вярват им само лековерни и неинформирани фенове - не казвам, че са малко! - затова пилотът и шоуменът са там, където са. Засега.
 
… В президентската война срещу главния прокурор, наемникът с юридически дефицити Бойко Рашков е свършил работа, колкото пиар-любител в избори за селски кмет.
И знаете ли какво ще стане?! Бойко Рашков, вместо да избоде очи, ще изпише вежди на Иван Гешев.
 
* Коментар на журналистката Соня Колтуклиева във Фейсбук.

Последни новини

Общо гласували: 99

Анкета

БИХТЕ ЛИ ГЛАСУВАЛИ ЗА КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ, АКО СЕ ЯВЯТ НА ИЗБОРИ?
Не
96 гласували / 96.97%
Да
3 гласували / 3.03%
Не ме интересува
0 гласували / 0%