БАНКЕРЪТ ОТ ИНВЕСТБАНК ЛЮБОМИР КАРИМАНСКИ Е СПРЯГАН ЗА ПРЕМИЕР, КОЙ Е ТОЙ?

Автор: 5 GmediA 10:28, 21 юли 2021
Източник: Има такъв народ

Любомир Каримански е спряган за премиер в евентуално правителство на "Има такъв народ". 

Любомир Каримански е съветник по дигитално банкиране и иновативни разплащания към Асоциацията на банките в Люксембург.

Завършил е Executive Master of Business Administration HULT International Business School, London, United Kingdom

Има магистърска степен “Финанси” от Университет за национално и световно стопанство  в София.

Има над 20-годишен опит в развитието на финансовия сектор.

Бил е съветник по дигитално банкиране и иновативни разплащания, АСОЦИАЦИЯ НА БАНКИТЕ В ЛЮКСЕМБУРГ · Люксембург

Член на Групата на участниците от банковия сектор (ГУБС) и Координатор на работната група “Payments, Digital, Fintech and Regtech” към ГУБС, ЕВРОПЕЙСКИ БАНКОВ ОРГАН · Париж, Франция

Член на Борда за управление на SEPA схеми, Европейски платежен съвет · Брюксел, Белгия

Каримански има богат опит в управлението на кредитния и операционен риск. Ефективни комуникационни умения, както на ниво среден мениджмънт, така и постоянен контакт с висшия управленски състав, с цел постигане на поставени краткосрочни и дългосрочни стратегически цели. Вещо прилагане на предприемачески умения, придобити по време на стартиране на бизнес начинания, включително проектиране на успешни и всеобхватни бизнес стратегии и мобилизиране на ресурси за постигане на положителни резултати по проекти. Изключителна гъвкавост, последователност и управленски опит при промяна на процеси и преструктурирания. Нестандартно мислене и рационални похвати при прилагане на различни модели за внедряване на новаторски решения. Лектор по банков мениджмънт, Международен банков институт, София, България

 

"Властите трябва да се погрижат за свързаните дружества, в които държавата има участие", казва преди време в интервю за БНР Любомир Каримански.

Във връзка с наложените санкции от САЩ по закона "Магнитски", той добави: "Санкциите са наказателен картон за българските власти и институции, призовани да се борят с корупцията, за които видяхме, че ефективността им е равна на нула. Това е и удар върху правораздавателната система, която не свърши нищо през годините, за да бъде сведена до минимум корупцията в държавата".

"Връзката между санкционния списък и ББР е един много голям кредит на едно от лицата, посочени в този списък", коментира Каримански.

Последни новини

Общо гласували: 102

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
52 гласували / 50.98%
Не
44 гласували / 43.14%
Да
5 гласували / 4.9%