МИЛЕНА ФУЧЕДЖИЕВА: С ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ДА БЪДЕ ЗАПОМНЕН ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ, ЧЕ ПО НЕГОВО ВРЕМЕ Е УНИЩОЖЕНА НАЙ-ВАЖНАТА БОЛНИЦА В БЪЛГАРИЯ - "ПИРОГОВ"?

Автор: 5 GmediA 11:32, 21 юли 2021
Източник: Фейсбук
На този ден преди 11 години се преместих да живея в България. Чудесно, правилно решение за което никога не съм съжалявала. Всеки трябва да е наясно със себе си и с компромисите, които може да понесе където и да е.
 
Наздраве с купа с череши от Кюстендил за свободата да сме там, където смятаме за добре.
 
Тази сутрин ми се обади втората ми майка Соня за да ме помоли да сложа във фейсбук, че протестът в подкрепа на лекарите от Пирогов се мести пред Президентството.
 
Писала съм за Соня много пъти. Имам огромния късмет да имам още една прекрасна майка с най-широкото и добро сърце, което съм срещала. Соня е на 85 г., и заедно със спътника в живота й, известният текстописец на едни от най-хубавите песни в българската естрада и прекрасен писател, Матей Стоянов, всеки ден са заедно на протеста пред Пирогов.
 
Двамата са възмутени от престъпното отношение на здравния министър към лекарите от Пирогов.
Тези лекари и тази болница спасиха живота ми и живота на детето ми през 1982 г.. Беше чудо, че оживях и двойно чудо, че тримесечния плод в корема ми оцеля, за което винаги ще съм им благодарна.
 
В Пирогов са спасени животите на милиони българи, без преувеличение. По време на пандемията лекарите и медицинския персонал бяха на предела на силите си, но продължаваха да спасяват хора. И проф. Балтов беше този, който пръв организира "зелени пътеки" за ваксинация в най-голямата криза. Такива пътеки нямаше никъде другаде.
 
Срамно е подобно отношение. Срамна талибанщина. С това ли иска да бъде запомнен президентът на България, че по негово време е унищожена най-важната болница на България? Тази, която никога не отказва помощ, по всяко време и на всеки.
Затова изпълнявам молбата на Соня и подкрепям вълната от възмущение срещу престъпното отношение към Пирогов.
 
* Коментар във Фейсбук на писателката Милена Фучеджиева

Последни новини

Общо гласували: 102

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
52 гласували / 50.98%
Не
44 гласували / 43.14%
Да
5 гласували / 4.9%