СЛУЖЕБНИЯТ ПРЕМИЕР: ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪСТАВЕНО НА БАЗАТА НА ПРИОРИТЕТИ, ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ

Автор: 5 GmediA 13:38, 21 юли 2021
Източник: БТА

Правителството трябва да бъде съставено на базата на приоритети, програми, на това, което е важно за българските граждани, за бъдещето, за да я има и България, и нас. Това коментира служебният премиер Стефан Янев днес в кулоарите на парламента, предаде БТА.
Той изрази надежда да бъде сформиран работещ кабинет в обозрим срок, тъй като това е необходимо за всички българи.

Редът е първо да има програма, коалиция, ясни консенсусни приоритети, а след това идва разговорът за личности, който може да е във всяка една посока - така премиерът коментира варианта министри от служебния кабинет да станат членове и на редовно правителство.

Стефан Янев вижда много общо между приоритетите на служебния кабинет и повечето декларации на партиите. Сред тях е заявеното намерение за ограничаване на непрозрачното харчене на обществени средства. Съвпадения имало и в сферата на здравеопазването, образованието, усилията бизнесът да бъде високопроизводителен, технологичен и да дава висока добавена стойност.

Заявеното по отношение на необходимостта от съдебна реформа е нещо, което всички българи очакваме, и неслучайно почти всяка година "не сме изненадани от критиките от докладите, които идват от ЕК", добави Янев.

Той изрази надежда декларираното от политическите партии да бъде реализирано в нужния диалог, да се намери необходимият консенсус, така че бъдещото правителство на България да бъде достатъчно добре представено и фокусирано върху истинските проблеми на гражданите.

Последни новини

Общо гласували: 101

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
51 гласували / 50.5%
Не
44 гласували / 43.56%
Да
5 гласували / 4.95%