И ДПС ЩЕ ПОЛУЧИ ОТ „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ ПОКАНА ЗА КОНСУЛТАЦИИ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО

Автор: 5 GmediA 10:10, 22 юли 2021
Източник: bTV

От „Има такъв народ“ ще отправят покана за консултации за сформиране на бъдещия кабинет до всички парламентарно представени партии с изключение на ГЕРБ. Информацията появила се още снощи в медиите бе потврдена днес в кулоарите на парламента от Филип Станев и Станислав Балабанов. От думите им стана ясно, че всъщност покана няма да бъде отправена единствено към групата на ГЕРБ, защото „всичко, което се е случило в България през последните 12 години е заслуга на тази партия“.

Това на практика означава, че покана ще бъде изпратена и до ДПС, освен до вече потвърдените заявки към БСП, „Демократична България“ и "Изправи се БГ! Ние идваме!".

“Процесът ще се случи публично пред всички“, обясни Балабанов. Филип Станев допълни, че ИТН ще бъде “достатъчно демократична в действията си“.

В името на желанието на гражданите за стабилност се налага да проведем тези консултации ще проведем тези разговори, обясниха представителите на партията на Слави. Те напомниха, че т.нар. протестни партии не получават достатъчна подкрепа, за да сформират сами правителство и математиката вкарва ИТН в нужда да търси по-широки разговори.

Очаква се срещите да се проведат в следващите 2-3 дни.

Последни новини

Общо гласували: 101

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
51 гласували / 50.5%
Не
44 гласували / 43.56%
Да
5 гласували / 4.95%