„ПАК ЩЕ СЕ ВИДИМ“: С КАКВО ПЛАМЕН НИКОЛОВ ВПЕЧАТЛИ ШОУМЕНА СЛАВИ ТРИФОНОВ?

Автор: 5 GmediA 09:25, 31 юли 2021

Как се е представил кандидатът за премиер Пламен Николов в първата си среща със Слави Трифонов и неговия екип?

На 9 февруари 2018 година Трифонов е публикувал в профила си във "Фейсбук" 14-минутно видео. То е от участието на Николов в кастинга за политици, който шоуменът направи през 2018 година.

Николов се представя като 40-годишен бизнесмен от София и обявява, че е подготвил презентация. Тя започва с това, че е пълен отличник във Философския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". След това спечелил стипендия и специализирал в Австрия, а на 26 г. защитил докторат.

В следващите 15 години се занимавал с бизнес, от които 13 в сферата на мениджмънта. А последните пет години преди участието си в кастинга, е прекарал, ръководейки офиса за Европа, Близкия Изток и Африка на американската компания FINIS - един от световните лидери в производството на технологични плувни продукти.

"Смятам, че мога да съчетавам образователния бекграунд, който имам, с мултинационалния културен опит, който имам", казва за себе си Николов. "Това звучи много добре", казва Трифонов. Николов демонстрира самочувствие, че може да бъде полезен с богатия си опит и в образованието, и в бизнеса. Хората му се чудели как съчетава двете. Споделя, че в бизнеса много го харесвали. В офиса ръководел 14 души, като всеки от тях работел за двама души и половина, но не били експлоатирани.

Казва, че би бил полезен в сферата на образованието. По този повод включва слайд "Защо образованието е най-важно?" и казва, че то е най-сериозният елемент на националната сигурност и Трифонов се съгласява. Според Николов българската образователна система трябва най-бързо да преодолее липсата на умения за работа в екип - това за него е същественият проблем. Другият съществен е дисциплината, което според него е основен недостатък на нашата нация и трябвало "с нормативна рамка да се изгради дисциплина". Трифонов го пита как. Николов дава пример с компанията, в която работи: постигане на резултати спрямо зададени задачи и срокове, без компромисно отлагане и извинения, освен при форсмажор.

"Нещата така са ситуирани в съвременния свят, както и в природата - нищо не търпи отлагане", казва кандидат-политикът и дава пример: "Няма как да се отложи зимата." Срещата приключва с обещанието на Слави Трифонов: "Пак ще се видим".

Николов представя и план за пет бързи стъпки как да се намерят пари за образователна реформа:

  1. Загубата на държавата от неплатен акциз за предишната година била 700 млн. лв., колкото е бюджетът на МОН и МК заедно
  2. Събираме си държавните вземания от неплатени осигуровки
  3. Емитиране на дългосрочни държавни облигации - вътрешен заем
  4. Еврофондове
  5. Драстично намаляване на броя на ВУЗ - поне наполовина

 

Източник: "Дневник"

Последни новини

Общо гласували: 99

Анкета

БИХТЕ ЛИ ГЛАСУВАЛИ ЗА КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ, АКО СЕ ЯВЯТ НА ИЗБОРИ?
Не
96 гласували / 96.97%
Да
3 гласували / 3.03%
Не ме интересува
0 гласували / 0%