СЕКС-СИМВОЛИ ВЪЗРОПТАХА СРЕЩУ ХОЛИВУДСКИЯ "ТЕЛЕСЕН ФАШИЗЪМ", НЕ ИСКАТ ДА ГЛАДУВАТ ЗАРАДИ РОЛИ

Автор: 5 GmediA 13:24, 18 април 2019

Секс-идолът Джуд Лоу изненадващо показа мускулесто тяло на снимачната площадка на „Младият папа", излизайки от морето в оскъден бял бански, с напращели мускули.

Реакциите на вдъхновени дами беше: „Банският на Джуд е новата ми религия".

Шумният възторг от изкусителното тяло съвпадна с интервюто на Ричард Мадън, звездата от Game of Throns и Bodyguard, събрал рекорден брой зрители пред екраните на БиБиСи и Нетфликс.

Той се оплака, че му нареждали да отслабне и да тренира, ако иска да получава роли, обличали го в толкова стегнати костюми, че се чувствал като в корсет.

„Излъчваме много нереалистичен образ на тялото", възроптава той пред списание Vogue. Когато се срещаме с актьори, също гладували и тренирали два пъти на ден, си казваме – подхранваме глупостта, която мразим."

Коментарът на тазгодишния носител на Golden Globe идва след оплакването на телевизионния водещ и актьор Джеймс Кордън от началото на април: "ако на екрана си бузест, шишкав или просто едър, значи ти не можеш да се влюбваш, не правиш секс; със сигурност никой не те намира за привлекателен."

По правило машината "Холивуд" позволява повече волности на мъжките тела, отколкото на женските, но както изтъква Кордън, някои роли се градят само върху телесните форми.

Актьорите се подлагат на нечувани изпитания, като например Крисчън Бейл, който напомпва мускули за Батман, след като по-рано е станал кожа и кости за „Механикът". Такива мъжки тела често се представят като резултат от плашеща трансформация, а не като постиган без усилие идеал, който просто си съществува.

Мъжете също имат кошмари с килограмите. Някой може да вижда „горещ папа", но всъщност вижда актьор, който щом чуе, че ще снима плажна сцена, презглава хуква към фитнеса.

Успехът на актьорите не се гради само върху телата и лицата им. Кой знае, ако и те започнат масово да говорят за „телесен фашизъм", както колежките си, възможно е Холивуд да се заслуша най-сетне в бунта на актрисите, принуждавани да гладуват и да се подлагат на хирургични процедури за борба с белезите на времето.

Последни новини

Общо гласували: 94

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
86 гласували / 91.49%
Не
7 гласували / 7.45%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.06%