ФИЛИП СТАНЕВ: ЩЕ ИМА ПРОМЕНИ В СТРУКТУРАТА НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

Автор: 5 GmediA 17:01, 1 август 2021
Източник: БГНЕС архив

Ще има промени в структурата на Министерски съвет, по-скоро редукция. В състава на кабинета на "Има такъв народ" няма да влязат служебни министри, потвърди Филип Станев, зам.-председател на ИТН, по БНР.

"Трябва веднъж завинаги да се сложи точка на това говорене. 12 дена преди да бъде представена публична тази кандидатура, господин Николов знаеше, че ще бъде номиниран за кандидат за премиер". По-рано Христо Иванов потвърди думите на Николай Хаджигенов, че името на Илиев е обсъждано с тях.

ИТН никога не са предлагали, обсъждали и казвали на някого името Петър Илиев за кандидат за премиер. Спекулациите и говоренето обърква целите разговори, посочи Станев. "Един мъж, а и един човек, ако не си държи на думата като човек струва точно толкова колкото въздухът над главата му", метафорично се изрази Филип Станев.

Съставът на новото правителство ще стане ясен в пленарна зала, заяви Станев. Да им покажем едни листче и да го дръпнем ли, отговори на въпрос да той защо не покажат на партньорите си предварително списъка с имена на министри.

"Ако ще изчегъртваме модела "ГЕРБ" като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим практично, че тази държава го е закъсала жестоко", заяви той.

Ние ще носим отговорността за управлението, категоричен бе Филип Станев.

Тагнато в: Филип Станев

Последни новини

Общо гласували: 99

Анкета

БИХТЕ ЛИ ГЛАСУВАЛИ ЗА КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ, АКО СЕ ЯВЯТ НА ИЗБОРИ?
Не
96 гласували / 96.97%
Да
3 гласували / 3.03%
Не ме интересува
0 гласували / 0%