КРИСТИАН ВИГЕНИН: МОЖЕ БИ ЗАЩОТО НЯМАМЕ ЗАВИСИМОСТИ, НЕ СЕ ОПИТВАМЕ ДА ИМПЛАНТИРАМЕ СПЕЦИФИЧНИ ИНТЕРЕСИ В СЛЕДВАЩОТО УПРАВЛЕНИЕ

Автор: 5 GmediA 10:17, 2 август 2021
Източник: Личен архив

В тази все по-истерична обстановка само БСП се държи на ниво. Обещахме сигурност в промяната, предвидимост и прозрачност, с всички свои действия следваме този ангажимент. В разпокъсания парламент следваме много ясна, публично обявена стратегия, последователно и без завои. Поставяме на първо място политиката, каквато е и европейската практика. Обявихме какви са стъпките, които предстоят, включително писмени гаранции и състав на правителството и едва тогава окончателното решение "за" или "против" ще бъде взето не еднолично, а от колективния орган на БСП - Националния съвет. Може би защото нямаме зависимости, не се опитваме да имплантираме специфични интереси в следващото управление, а търсим промяна и изпълнение на важни за хората мерки - в социалната сфера, здравеопазването, образованието, правосъдието и др. Всяка партия има своите особености, но трябва да се научим да търсим общото и най-голяма е отговорността на ИТН. Има правила на играта и макар и победители, те трябва да играят според тях.

Доверие се изгражда трудно, а в последните дни се случва обратното. Рушат се мостове, допуска се подмятания и интриги да задълбочават противоречията. Така става все по-възможно да стигнем до третия мандат, с който ще бъде още по-трудно да се формира кабинет, а вероятно и до трети избори, които сигурно ще задълбочат кризата. Време е за разум, за осъзнаване, за поставяне на интересите на хората и държавата над личното его и частните сметки.

Коментар във Фейсбук на Кристиан Вигенин

Последни новини

Общо гласували: 99

Анкета

БИХТЕ ЛИ ГЛАСУВАЛИ ЗА КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ, АКО СЕ ЯВЯТ НА ИЗБОРИ?
Не
96 гласували / 96.97%
Да
3 гласували / 3.03%
Не ме интересува
0 гласували / 0%