ТОМА БИКОВ: ПО-ДОБРЕ ЗА НАС Е ДА ОСТАНЕ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ЗАЩОТО ТАКА ЩЕ ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 НАЕСЕН

Автор: 5 GmediA 10:37, 7 август 2021
Източник: БНТ

По-добре за нас е да остане служебното правителство, защото така ще има избори 2 в 1 наесен. Слави е предвидим. Това, което прави днес, го е правил 30 години. Нашият опонент са хаосът и безотговорността, техен патрон е Румен Радев, нашият опонент е Румен Радев. Предстои всички да платим цената за удоволствието, че той ни е президент. Цената ще бъде много висока за българските граждани, защото предстоят огромни предизвикателства. Хвърлени сме в абсолютна неизвестност. Това заяви пред БНТ Тома Биков, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

"Скоро ще видим какви ще са резултатите на служебното правителство, защото досега имаше само красиви думи. То ще носи отговорност за дезорганизацията на здравеопазването, провалената ваксинация, тоталното разчистване на ръководствата на най-добрите болници в България, за разпускането на националния оперативен щаб", каза още Биков. Той поясни, че в момента по-брутален лобизъм за определени частни болници не е виждал.

"Ако това правителство не бъде избрано, ако отидем на нови избори, това означава да нямаме бюджет за 2022, да влезем без парламент в здравната, икономическата и здравната кризи.

Биков репликира икономическия министър Кирил Петков по темата за ББР и каза, че служебното правителство иска да реформира структури, които са работещи. "Резултатът от действията на г-н Петков ще бъдат видими след 6-7 месеца. Сега това правителство на практика управлява процеси, които са започнали преди година", каза Биков.

"По-добре за нас е да остане служебното правителство, защото ще има избори 2 в 1, за нас не е страх и проблем да остане служебният кабинет, ако някой си мисли, че ще ни уплаши с Бойко Рашков. Ние в момента сме в положение, в което трябва да избутаме зимата", каза още Тома Биков.

Тагнато в: Тома Биков

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 27

Анкета

ТРЯБВА ЛИ УЧЕНИЦИТЕ ДА БЪДАТ С МАСКИ ПО ВРЕМЕ НА ЧАС?
Не
23 гласували / 85.19%
Да
4 гласували / 14.81%