ТОМА БИКОВ: СЛЕД ВЧЕРАШНИЯ ДЕН СМЯТАМ, ЧЕ ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ

Автор: 5 GmediA 11:04, 12 август 2021
Източник: БНР, БГНЕС

Решението на ИТН да не се явят, за да се гласува това проектоправителство, излиза извън всякакви норми и със сигурност депутатите от Великото народно събрание, които са изработвали днешната Конституция не са си представяли, че ще дойде момент да се случи подобен абсолютно безсмислен парадокс.

Това заяви в кулоарите на парламента Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

„След вчерашния ден смятам, че отиваме на избори. Не виждам как „партиите на промяната“ след всичко, което си казаха, могат да реализират трети мандат въпреки че съм убеден, че те трябваше да положат всички усилия и да приемат своята отговорност“, добави той.

По думите му до преди 3-4 седмици те са убеждавали обществото, че са в състояние да управляват заедно, а в момента абдикират от този ангажимент и трябва да платят политическата цена за това.

Според Биков решението за гласуване от НС за проект за решение, с което се приема волеизявлението на кандидата за министър-председател на "Има такъв народ" Пламен Николов да не е премиер, е вид компромис, за да се отиграе ситуацията, която не се е случвала никога в българската история.

Тагнато в: Тома Биков

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 27

Анкета

ТРЯБВА ЛИ УЧЕНИЦИТЕ ДА БЪДАТ С МАСКИ ПО ВРЕМЕ НА ЧАС?
Не
23 гласували / 85.19%
Да
4 гласували / 14.81%