СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ТОЗИ, КОЙТО НАСЪСКА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ С ВДИГНАТ ЮМРУК, СЪЩО НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАСИЛИЕТО И ЗА РАДИКАЛИЗИРАНЕТО НА ПРОТЕСТА!

Автор: 5 GmediA 20:09, 16 август 2021
Източник: Дневник
Коментар на журналистката Соня Колтуклиева във Фейсбук:
 
Президентът Радев, според изявлението му преди минути, продължава да не се вълнува от настъпването на четвъртата вълна на Ковид 19, нито от кризата в здравеопазването, в икономиката и в социалната сфера.
 
И как иначе?! В противоречие с конституцията, президентът Радев не свика КСНС за пандемията в продължение на година и половина. Той използваше всеки повод, да твърди, че епидемията от Ковид 19 в България е измислица на правителството на Бойко Борисов и начин да се прекратят протестите.
 
Сега, отново, атаката му е срещу Бойко Борисов, макар да не го произнася гласно. Защото президентът Радев иска да се види отговорността за побоя над млад мъж и млада жена под колоните на МС, по цялата верига на управление, тоест до тогавашния премиер.
 
Аз, като гражданка, настоявам да се види отговорността и на всеки, довел до радикализиране на протеста. Включително и на размахалия юмрук пред тълпата президент Радев! На незаконния протест, защото организаторите му не разполагаха с разрешения за провеждането му. Да се прецени отговорността на тези, които настояваха за ескалиране на мирните протести.
 
Аз, като гражданка, настоявам да се покаже ролята на президентството в засилването на агресията чрез акции като спирането на тока на метрото от Еленко Божков, член на Стратегическия съвет при президента, от Минчо Спасов и от Светослав Трайков, кандидат за депутат от компанията на Мая Манолова, съветник на служебния министър на културата Минеков.
 
Чрез жестоките кадри, за чиято предистория нищо не се казва, нито се уточнява информацията за подвеждане под наказателна отговорност на биячите, се емоционира обществото и се настройва срещу бившите управляващи, без съмнение. Впрочем, миналото лято и есента, те бяха обвинявани в липса на твърдост в действията на полицаите, защото софиянци бяха тероризирани седмици наред от пияни хулигани, а палатките на метежниците затваряха основни улици и кръстовища.
 
Президентът Радев обяснява, че трябва да има актуализация на бюджета и, пренебрегвайки разделението на властите - както днес подчерта председателят на парламента Ива Митева, обвързва актуализацията на бюджета с даването на втория управленски мандат.
Президентът се позова на конституцията, но още не е казал нито дума за нарушението на конституционните разпоредби с назначаването за служебен министър на канадския гражданин Кирил Петков. Документите са при него, той знае много добре какво е декларирал Кирил Петков.
 
Днес бившият председател на Софийския районен съд Методи Лалов от “Да, България” обясни, че императивните изисквания на конституцията трябва да се прилагат и към тези, които харесваме, освен към онези, които не харесваме.
Президентът Радев нищо не е казал досега и за обвиненията, повдигнати от прокуратурата срещу двама негови съветници, нито за връзките им с обвинени в шпионаж, нито за отношенията им с обвиняеми олигарси.
Президентът Радев обясни, че през есента ще дойде анкетна комисия от ЕС, но не спомена, че в нея е евродепутатът Елена Йончева, която му е бивш съветник.
… Та какво стана с Ковид 19?! На “Шипка” няма такъв вирус.

Видео

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%