НАШИ СЪНАРОДНИЦИ В КАНАДА СА СЕ ПРАВИЛИ НА НАСИЛВАНИ И НА ХОМОСЕКСУАЛИСТИ, ЗА ДА ПРИДОБИЯТ КАНАДСКО ГРАЖДАНСТВО

Автор: Соня Колтуклиева 10:43, 20 август 2021

Коментар на журналистката Соня Колтуклиева във Фейсбук: 

 

Като телевизионна журналистка в БНТ, направих поредица от филми за българите в чужбина - в САЩ, Аржентина, Бразилия, Уругвай, Германия, Русия, Гърция, Узбекистан, Турция… най-интересен за публиката беше филмът за българската общност в Канада.

Пред камерата разказваха своите вълнуващи истории наши сънародници във Ванкувър, Торонто, Отава, Ниагара фолс. Всичките те бяха преминали през огромни изпитания, някои от тях бяха понесли несгодите на бежански лагери, не бяха виждали роднините си с десетилетия, не можеха дори да поканят майките и бащите си на гости, заради строгото канадско законодателство.

Консултантът на филма Максим Божилов, който издава вестник на български език, ме срещна с успели българи ( помня семейството инженери, които проектираха огромни мостове) и с българи, които преживяваха в страната нелегално. “Номерът е да не направиш някоя беля и да не те хване полицията”, обясняваха ми. “Затова внимаваме, много-много да не ходим по ресторанти и дискотеки, да не стане някой скандал, общо взето се налага да живеем като отшелници…”

Имаше смешно-тъжни истории на нашенци, готови на какво ли не, за да се доберат до заветния канадски паспорт.
Знаете ли какво бяха направили?! Жените бяха си измислили, че в България са били подложени на домашно насилие, техни близки им бяха изпратили нотариално заверени показания, за да убедят канадските власти, че е въпрос на живот и смърт да емигрират. Едни млади атлетични момчета се бяха писали хомосексуалисти, за да минат в графата “преследвани, с нарушени граждански права”.

Спомних си за всичко това покрай скандалите с канадското гражданство на Кирил Петков, което той е придобил по право от родителите си, които са емигрирали от България.

Кирил Петков, освен, че неглижира зачитането на българската Конституция, се отнася и твърде обидно към канадското си гражданство - сякаш му е някакво бреме; свинска пържола за вегетарианец; обелка от морков, която гнусливо изхвърля на боклука.

И защо е всичко това?! За да стане министър.

Защото никой не му пречи да си живее с красивата Линда в София и да си джуркат блатни кокичета, да си правят проВиотици; да си гледат ресторанта и щастливо да си носят “България в сърцето”.
Никой не ги гони от Родината.

Нооо…без министерски пост няма схеми, няма милиони, няма власт на парите. That’s the main point.

 

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%