СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: СЛАВИ ТРИФОНОВ Е СЪБИРАЛ ДЕПУТАТИТЕ ОТ ИТН, ПРИЗОВАЛ ГИ КЪМ ЕДИНСТВО, ЗАЩОТО ГИ СЪБЛАЗНЯВАТ С МИНИСТЕРСКИ ПОСТОВЕ В КАБИНЕТ С 3-Я МАНДАТ

Автор: 5 GmediA 18:41, 21 август 2021
Източник: Фейсбук

То не бе въртене, то не бе сучене … за да се стигне пак до там, откъдето тръгнаха “протестните партии” в 46-я парламент.

“Демократична България” иска да участва във властта, но да не носи пълната отговорност за нея. Иво Прокопиев си е помечтал да има контрол над финансовото и над икономическото министерство плюс образователното - ама на всяка цена!

Затова беше бламирано проекто-правителството на “Има такъв народ”. Въпреки, че до последния момент Мая Манолова и Христо Иванов са уверявали хората на Слави Трифонов, че ДБ и ИТН ще гласуват шарено (за, против, въздържал се) и кабинетът в крайна сметка ще мине. Препъни камъкът беше и си остава триото Петков-Василев-Пеканов, бойни другари от красиви схеми. Очевадно, без него няма правителство.

Съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов заявява днес, че може да се състави редовен кабинет с 3-я мандат, начело с премиер от “Има такъв народ”, но не с мандат на БСП, макар Христо Иванов да каза на 15 август, че ДБ е готова на разговори с БСП, но нейсе…

Навярно условието към този премиер от ИТН ще бъде отново същото: капиталският dream team да запази позициите си от служебния кабинет на президента Радев.

Както се пошегувах с едни wannabe министри от ИТН след провала на кабинета “Пламен Николов”: “не губете кураж, идва новият тираж”, може да се окаже, че тегленето на печелившите билети ще стане преди предсрочните избори, а не след тях.

Днес депутатът от ИТН Димитър Гърдев поразклати твърдите декларации на баш-баканите на “Има такъв народ”, че няма такъв вариант като правителство с 3-я мандат, отива се на избори. Новоизбраният председател на парламентарната външна комисия, който зададе актуалния въпрос за канадското гражданство на Кирил Петков, обясни, че партия ИТН е отворена за преговори.

Преди няколко дни Слави Трифонов е събрал на среща народните представители от “Има такъв народ” и е наблегнал на две основни неща: избори и сплотеност.

Лидерът на партията не случайно  е призовал своите подопечни към единство. Според мои източници, двама емисари ( българо-американци) са привиквали някои от бившите бъдещи министри от оттегления кабинет на Пламен Николов, за да ги съблазняват с министерски кресла в правителството с 3-я мандат. Добре пазена тайна е, че в групата на ИТН тлее напрежение заради провалилите се преговори за подкрепа на правителството - главните обвиняеми за това са Тошко Йорданов и Виктория Василева. Засега групата от 65-ма народни избраници изглежда монолитна.

Ей, такава пълна лудница българската политика никога не е била.

На мен ми писна! А на вас?!

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%