ПОНЕ 8 ЖЕРТВИ ВЗЕ УРАГАНЪТ ГРЕЙС В МЕКСИКО, СЛЕД ПОЧИНАЛИТЕ ИМА И ДЕЦА

Автор: 5 GmediA 12:00, 22 август 2021
Източник: БГНЕС архив

Ураганът „Грейс“ погуби най-малко осем души, включително пет деца от едно и също семейство, връхлитайки източната част на Мексико и причинявайки наводнения, свлачища и щети по домовете и бизнеса, предаде АФП. Бурята за втори път стигна до Мексико близо до Теколутла в щата Веракрус като голяма буря от трета категория с ветрове от 125 мили (200 километра) в час.

По-късно Грейс се премести към вътрешността над централните планини, но не и преди да причини масови щети.

В столицата на щата Веракрус, Ксалапа, улиците бяха превърнати в кални кафяви реки. Седем души загинаха там, а още един в град Поза Рика, каза губернаторът на Веракрус Куитлауак Гарсия на пресконференция.

Сред жертвите са майка и пет от нейните деца, които бяха погребани, когато земна маса от хълма се срути върху малкия им дом.

„Чух удара по покрива и излязох да погледна“, каза баща им Адан Морено, който стана свидетел на трагедията. "Чух, че земята се сгромолясва. Хълмът беше пометен и всички бяха там долу - съпругата ми и шест деца", допълни той пред АФП.

Той разкопавал калта с помощта на роднини, но само едно дете е извадено живо.

Улиците на Теколутла, където живеят около 24 000 души, са осеяни с паднали дървета и части от покриви. Много домове в региона останаха без електричество.

Според американския Национален център за урагани, „Грейс“ е отслабнал, навлизайки във вътрешността и наводнявайки Мексико Сити, но може да се развие в нов циклон следващата седмица в Тихия океан.

Мексиканските власти остават нащрек поради заплахата от преливане на реки и свлачища, главно във Веракрус.

Почти 8 000 членове на гражданска защита, войници и служители по електроснабдяването бяха поставени в режим на готовност, за да се справят с последиците от бурята.

Тагнато в: Мексико

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 53

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ДА ИЗЛЪЧИ РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО?
Не
41 гласували / 77.36%
Да
12 гласували / 22.64%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%