СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ НЕПРЕКЪСНАТО ГОВОРИ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА СТРАХА?! ТОЙ СТРАХЛИВ ЧОВЕК ЛИ Е?

Автор: 5 GmediA 13:39, 22 август 2021
Източник: Instagram

Защо президентът Радев непрекъснато говори за страх?! Той страхлив човек ли е? Един безстрашен мъж дори подсъзнателно си казва: няма да ме уплашите, а не - ще трябва да преодолея страховете си.

Коментирам го от позицията на преследван човек, на журналист, тормозен години наред заради критиките му към силните на деня. Министърът на финансите Владислав Горанов се заканваше да ме смаже с отряд за мокри поръчки от НАП - и го стори - блокираха банковите ми сметки и 5 години се съдихме с НАП, за да ми върнат парите (и съдът ми ги върна!), но не им се дадох и се съпротивлявах с всички сили. Главният прокурор Сотир Цацаров привика репортери, за да им подшушне, че ще ми повдигнат обвинение и с мен е свършено - и го стори - но не успя да ме смачка. Пращаха по четирима въоръжени до зъби полицаи да ми тропат по вратата - защо? - за да ми връчват призовки… Отделно медиите на Делян Пеевски и наетата от него Маргарита Михнева 4 години ме заливаха с помия, пишеха за мен откровени лъжи и брутални обиди… В последната година от царстването си като главен прокурор Сотир Цацаров ме заплаши, че ще ми отнемат международния паспорт и няма да мога да виждам дъщеря си в чужбина…

Цяла България е свидетел - не престанах да говоря по телевизиите и да пиша по медиите, колкото и самоубийствено да изглеждаше това и така да беше в действителност. Дори изпратих сигнал до Висшия съдебен съвет срещу бъдещия главен прокурор Иван Гешев - този, на когото президентът Радев подписа указа за назначение; пред когото онзи ден депутатите от правната парламентарна комисия се държаха като тройкаджии пред класния.

Никога не казах - страх ме е; казвах - няма да ме уплашите.

Затов питам - уютно пребиваващият в командирския кабинет на Военно-въздушните сили, комфортно пъчещият се в строго охранявания президентски кабинет Румен Радев защо толкова често говори за страх?! Защото е смел само, когато е заобиколен от охранители, полицаи, съветници, защитници, метежници, алчни за власт wannabe министри… Оставете го един ден без всички екстри, съвсем сам да се бори с държавната машина и той ще катапултира на секундата.

Не са никак много журналистите като мен, които са понесли здрав бой от властта и не са се прекършили - Асен Йорданов, Огнян Стефанов, Борис Ангелов, Веселина Томова… Но безчет са хората, останали неизвестни за публиката, които са понасяли удари от институциите, заради несъгласието си да правят компромиси със съвестта и професионалните си принципи.

Затова този президент, за когото гласувах преди да разбера що за човек е, не е моят президент. Не може да бъде лидер и пример на всички тези, които не се страхуваха, не се страхуват и няма да се страхуват.

…. “Нямам грам съмнение, че всички ние заедно, с общи усилия и солидарност, ще победим страха, колебанието, унинието, за да може да просперира България.” (Румен Радев, 21 август 2021 г.)

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%