СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗАВЕДЕНИЯ НАСТОЯВАТ ДА РАБОТЯТ НА ПЪЛЕН КАПАЦИТЕТ 

Автор: 5 GmediA 17:52, 25 август 2021
Източник: 5GMedia

Собствениците на заведения настояха здравният министър да им разреши да работят на пълен капацитет, в противен случай предупредиха, че ще бойкотират заповедта с ограничителните мерки, наложени в края на миналата седмица, предаде БНР.

От Сдружението на заведенията и Българската асоциация на заведенията настояват персоналът да може да удостоверява, че е преболедувал, че е ваксиниран или има отрицателен PCR или бърз тест в последните 72 часа или тест, удостоверяващ наличието на антитела с давност шест месеца и възможност за удължаване при доказано наличие на антитела, а клиентите да имат напълно свободен достъп до обектите чрез избор на места, съответно за ваксинирани и преболедували или неваксинирани и непреболедували, което да позволи на заведенията да работят на 100% от капацитета си.

Освен това от бранша настояват проверяващите ги държавни служители да имат достъп до обектите само след предоставянето на сертификат за ваксинация или отрицателен PCR тест.

"Как си представят, ще ни идват на проверка служители на държавната администрация, хора, които няма да са ваксинирани, и ще ни проверяват за това дали ние сме ваксинирани. Ами ние няма да ги пуснем, тука ще се стига до ексцесии", коментира Емил Коларов от Сдружението на заведенията.

Тагнато в: заведения

Последни новини

Общо гласували: 17

Анкета

ПРЕМИЕРЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ УСПЯВА ЛИ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС В ПРЕГОВОРИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
Не
17 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Донякъде
0 гласували / 0%