ГРАДУШКА КОЛКОТО ОРЕХ УДАРИ СЕЛА В ПЛОВДИВСКО, РЕКОЛТАТА Е УНИЩОЖЕНА

Автор: 5 GmediA 13:20, 29 август 2021
Източник: БГНЕС архив

Градушка с ледени зърна с размера на орех удари снощи в пловдивското село Белозем. "За първи път виждам подобно нещо, досега не бях свидетел на такава градушка и толкова дълго време. Коли със счупени прозорци, наводнение на главния път и закъсали коли и бусове, покривите, разбити керемиди, колекторите, посевите...", каза кметът на селото в община Раковски Виолета Петрова.

Подобно е положението в село Шишмаци и в Раковски. В село Ръжево Конаре е унищожена напълно и земеделската продукция.

Стопаните днес оглеждат щетите по насажденията си. В село Трилистник са пострадали овощни култури, както и зеленчукови градини.

Заради силните бури в няколко села е било прекъснато електричеството, но още през нощта е било възстановено. Няма данни за пострадали хора.

Вчера са изстреляни 82 ракети срещу градушки, но между 19 и 20 часа е имало забрана и така голяма клетка над Ръжево Конаре е останала необработена, уточниха от командния пункт на Изпълнителна агенция "Борба с градушките" в Голям Чардак.

На този етап не е ясно каква е била причината за налагането на временна забрана за изстрелване на противоградови ракети във въздушното пространство.

Тагнато в: градушка

Последни новини

Общо гласували: 99

Анкета

БИХТЕ ЛИ ГЛАСУВАЛИ ЗА КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ, АКО СЕ ЯВЯТ НА ИЗБОРИ?
Не
96 гласували / 96.97%
Да
3 гласували / 3.03%
Не ме интересува
0 гласували / 0%