СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА КЪМ КИРИЛ ПЕТКОВ: ПЪРВО КАЗВАШ, ЧЕ СА РАЗДАДЕНИ КРЕДИТИ ЗА 42 МИЛИАРДА И 500 МИЛИОНА ЛЕВА, ПОСЛЕ СЕ ПОПРАВЯШ! ВСИЧКИТЕ ТИ СМЕТКИ ЛИ СА ТОЛКОВА ТОЧНИ?

Автор: 5 GmediA 12:11, 30 август 2021
Източник: Сега.бг
Коментар във Фейсбук на журналистката Соня Колтуклиева:
 
Прекрасен е този Кирил Петков! Не случайно е всенароден любимец. И аз му се възхищавам на упорството. 
Говори глупости с пламенността на Че Гевара, разказва измислици-недомислици с апломба на откривател на лекарство срещу Ковид, лъже-маже с невинния поглед на младенец. 
 
Кyril, come to your senses, dude! Нямаш легитимен документ за отказ от канадско гражданство, не си бил получил renunciation certificate преди да попълниш декларация и президентът Радев да те назначи за служебен икономически министър на 11 май 2021 г.. Нарушил си Конституцията на Република България for sure. 
Не ти ли е неудобно да свеждаш едно гражданство до: “безплатно лечение от всякакви болести и доживотна пенсия”? Да бях на мястото на канадския премиер Джъстин Трюдо, бих ти забранила да стъпваш на канадска територия до края на живота си. На всичко ли, Кириле, гледаш с меркантилност и мериш личните ползи по този примитивен начин?!
 
В интервюто си по БНР казваш, че в ББР са раздадени 850 кредита по 50 милиона лева среден размер. После виждаш, че във Фейсбук някой пресмята, че това прави фантастичната сума от 42 500 000 000 лева (четиридесет и два милиарда и петстотин милиона лева!) и се поправяш. Интервюиращата Силвия Великова, личната журналистка на “Да,България”, променя заглавието в сайта на БНР, за да не ти се подиграва цяла България. Да, де, но аудиофайлът не може да бъде поправен или … може - опитайте. Кириле, харвардско чедо ненагледно, всичките ти сметки ли са толкова точни и верни?! 
 
Служебният министър трябва да бъде безпартиен, твърдиш, Кириле. Но ти си бил член на ръководството на “Да, България”, бил си партиец, но криеш защо и как си престанал да бъдеш. Изгони ли те Христо Иванов? 
 
Оплакваш се, министре, че те привиквали на “наказателната банка” в пленарна зала да се оправдаваш. Това е парламентарният контрол, проява е на парламентаризма, схващаш ли?!
 
Кириле, много се вълнуваш от написаното за теб в Агенция ПИК, казваш, че 7 от 10 публикации са неверни. Кои 3 от 10 публикации за дейността ти като предприемач и министър са верни? 
 
“Майн@та му на комфорта”, почти изкрещяваш по Българско национално радио. Кириле, какъвто ти е дърварски английският език, такъв ти е нецензурен българският език. Shame on you!
 
 
 
Тагнато в: Кирил Петков

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%