ХИЛЯДИ СЪРБИ ОТНОВО: "ВУЧИЧ, МАХНИ СЕ!". ИДЕ ЛИ КРАЯТ НА БАЛКАНСКИТЕ КОЛОСИ НА ГЛИНЕНИ КРАКА? /ВИДЕО/

Автор: 5Gmedia , 09:28, 17 февруари 2019

Над 50 000 сърби излязоха в събота вечер в Белград на 11-и пореден протест срещу президента Александър Вучич.  Недоволните носеха плакати  „Вучич, ти си супер, но по-добре се махни“,  „Повръща ни се от твоите успехи“, „Вучич = корупция“, „Истината е скъпоценна затова не я използваш“, "Вучич, преброй ни!", "Пенсионерите са гладни" . Снощният протест, воден от голям транспарант „Започна се“,  завърши пред сградата на Скупщината /парламента/със стотици запалени факли.

https://www.youtube.com/watch?v=pS5EFeRW9EM

Вече и опозицията активно се включва в демонстрациите. Представители на оподзиционните партии, обединени в „Съюз за Сърбия“ огласиха снощи документ, наречен „Договор с народа“ , като обещават да го спазват, когато дойдат на власт.

Протестът „Един от пет милиона“ продължава вече 14 седмици, като за следващата събота се организира още по-мащабно шествие. Протестите започнаха през ноември, след нападение на журналист и продължават всяка събота до днес с многобройни критики срещу власта. Основното им искане обаче е оставката на президента Вучич, когото припознават като главния генератор на проблемите в страната – корупция, далавери по високите етажи на властта, липса на правосъдие, медиен контрол, нежелана външна политика,  Мотото на сръбския гняв „Един от пет милиона“ се роди след като Вучич заяви, че дори пет милиона да излязат на протест няма да попаде оставка.

Поредният марш на сръбското недоволство идва два дни след като Александър Вучич връчи на Бойко Борисов най-високото местно отличие отличие "Орденът на Република Сърбия". Балкански колоси на глинени крака?  

 

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%