СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ПРАВ Е СЛАВИ ДА СЕ ВЪЗМУЩАВА, НО БИ ЛИ СТОРИЛ НЕЩО СРЕЩУ НЕГО БОЙКО РАШКОВ, АКО НЕ ГО Е СЪГЛАСУВАЛ С НАЧАЛНИКА СИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ?!

Автор: Соня Колтуклиева 10:06, 2 септември 2021

Коментар на журналистката Соня Колтуклиева във Фейсбук:

Слави Трифонов се възмущава във Фейсбук, че “Националната полиция” се занимава с гръмкия спор между Наталия Киселова и Петър Илиев, преподаватели по конституционно право в СУ “Св.Климент Охридски”, известен като “плагиатския скандал”.

Прав е Слави, без съмнение.
Аз, обаче, ще отбележа само някои очевадни неща, удобно неглижирани досега:
- “Националната полиция” изпълни безброй поръчкови акции, откакто Бойко Рашков е служебен министър на вътрешните работи, но понеже бяха срещу Бойко Борисов и ГЕРБ, “партиите на протеста” аплодираха това. Защо сега “Националната полиция” да не изпълни поръчка и срещу “Има такъв народ”?!
Според очевидци, миналата седмица в пленарна зала Бойко Рашков се е изрепчил на народен представител от ИТН; причината: актуалният въпрос на председателя на парламентарната комисия по външната политика Димитър Гърдев от ИТН за канадското гражданство на Кирил Петков, предизвикал истинска буря в държавата.

- Би ли сторил нещо подобно срещу кандидата за вицепремиер и вътрешен министър на ИТН Петър Илиев, служебният вътрешен министър Бойко Рашков, ако не го е съгласувал със своя началник Румен Радев?!

- Не е ли странно и подозрително, че президентът не е благодарил до днес нито с дума, нито с жест на Слави Трифонов, който обяви няколко пъти вече, че “Има такъв народ” издига за втори президентски мандат Румен Радев; не-просто го подкрепя - номинира го!

Атрактивен е финалът на ФБ-откровението на Слави Трифонов; звучи ми като закана за мъст: “Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред.”

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%