СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: СТРАХУВА ЛИ СЕ ХРИСТО ИВАНОВ ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ, КОЙТО БИ БИЛ ПО-ДОБРИЯТ ЛИДЕР НА “ДА, БЪЛГАРИЯ”?

Автор: Соня Колтуклиева 15:45, 3 септември 2021
Източник: Блиц

Христо Иванов дължи някои отговори, от които бяга години наред:
- Кой го заведе при президента Росен Плевнелиев, за да го направи служебен вицепремиер: олигархът Иво Прокопиев или началникът на кабинета на премиера Борисов Румяна Бъчварова?
- Кой го заведе при премиера Бирисов, за да го направи министър на правосъдието от квотата на ГЕРБ и какви ангажименти е поел?
- Как ще обясни думите си: “ И с г-н Борисов, и с г-н Цветанов се работи много леко и спокойно!”, “Цацаров направи много важна стъпка - за първи път от началото на прехода в България, той отвори дума за вътрешна реорганизация на прокуратурата”?
- На каква периодичност Христо Иванов сменя мнението си - на година, две, три? Най-напред Бойко Борисов беше за него “мутра”, после премиер, край когото пърхаше с възторг, после пак “мутра”, вече е неприемлив лидер на ГЕРБ?
- Общува ли си с Георги Харизанов, приближен на Бойко Борисов, и защо?
- Как е “уволнил” Кирил Петков от “Да, България”? Извикал го е на разговор или му е изпратил имейл?
- Защо личната му журналистка в БНР Силвия Великова така остро-иронично обясняваше на Кирил Петков, че неговата 100-хилядна фен-група във Фейсбук е балон с въздух под налягане, тези хора не гласуват и го нападна няколко пъти с въпрос иска ли да смени Христо Иванов на лидерския пост?
- Страхува ли се Христо Иванов от Кирил Петков?
- За какво е разговарял Христо Иванов на тайната среща с президента Радев преди връчването на третия мандат?
- За какво е разговарял Христо Иванов на тайната среща със Слави Трифонов?
- За какво е разговарял Христо Иванов с Димитър Ламбовски, който на протестите, пред камерите, му се отчиташе за разговор с Младен Михалев-Маджо? Ако Ламбовски е бил използван като свидетел по разследване от Антикорупционния фонд, какво свързва Христо Иванов с тази фондация, финансирана от “Америка за България”?
- Вярно ли е, че Иво Прокопиев се е дистанцирал от Христо Иванов, защото “Да, България” се е оказала скъпа и неефективна инвестиция за бизнесмена?

* Коментар във Фейсбук на журналистката Соня Колтуклиева

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%