СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ДРАГИ ВЪСТАНИЦИ-НАРОДНИ ИЗБРАНИЦИ, НЕ СИ ПОДХВЪРЛЯЙТЕ ИВА МИТЕВА КАТО ПАРЦАЛЕНА КУКЛА МЕЖДУ ИТН И ИБНИ, ПОШЛО Е!

Автор: Соня Колтуклиева 16:45, 3 септември 2021
Източник: Народно събрание

Едно ще ви замоля, драги въстаници-народни избраници от “братството на почтените” - не подценявайте интелигентността на българите, не се подигравайте с нас!

Целият този посредствен фарс с приемането на закона за НСО и водевила от вчера и днес, си го съчинихте и режисирахте самите вие, но понеже не получихте овации, решихте да натегнете напрежението с измислицата за заплаха за убийство на Ива Митева. Кому изобщо е нужно да посяга на тази мила женица?! Колко пък мощна е нейната роля в политическия живот, за кого е заплаха тя?

Моля, имайте уважение към Ива Митева! Не я превръщайте в парцалена кукла, не си я подхвърляйте между ИТН и ИБНИ! Пошло, грозно и нелепо е.

Сякаш не стана ясно и на уличните кучета пред парламента, че вчера Ива Митева беше спешена да напусне пленарната зала; Тошко Йорданов трябваше да я наругае наужким, че си тръгва, но понеже е с просташки маниери, пресоли манджата и жестоко я сконфузи. Работа ли му е изобщо на председателя на българския парламент да се среща с главния държавен одитор на Република Северна Македония Максим Ацевски, че той изобщо не й е на равнището?!
Нали уж закАно-проектите за НСО на ИБНИ и ИТН са от първостепенна важност в епичната им война с главния прокурор, защо ще си излиза председателката, която е и съвносителка?! То пък сякаш, сваляйки му охраната - ще свалят Иван Гешев от поста, де, но нейсе, опитите нека продължават.

На българските закони това им е родилният белег - винаги се правят за определени хора и затова често-често се бродира по тях с десетки поправки.
Аз да попитам, ако някой ден, недай си Боже, Христо Иванов сбъдне мечтата си и стане главен прокурор, пак ли ще трябва да се движи сред народните маси без охрана, а?! Ами, ако го замерят с яйца от щастливи кокошки - кой ще го спаси от резила?

Милата Ива Митева, на която симпатизирам, защото от разносвачка на папки из кабинетите на парламента, седна на председателското място и някак се справя в тази пълна лудница, май ще трябва да си вземе сбогом с високия пост. Слави и Тошко й вдигнаха мерника още преди седмица. Защо, ще попитате. Когато Атанас Атанасов каза, че Ива Митева става за премиер, тя не реагира; когато Николай Хаджигенов го повтори - тя отново не каза нищо. Едва на другия ден обясни нещо за това, че си тежи на мястото и не гледа към други столове. Грешка! Не се отговаря така, когато си издигнат от авторитарна лидерска партия. Правилният отговор е: нашият лидер г-н Трифонов знае най-добре кой за какъв пост е подходящ. Точка.

… А, бе, хора, дали пък сега Бойко Рашков няма да обвини Бойко Борисов, че иска да накълца на кайма Ива Митева?! Смеете се вие, ама колко му е акъла на министър Дамаджан…ще намерят някой, който бил чул от друг, който пък знаел, че един от Дубай е изпратил факс до МВР и хоп - разпити в отдел “Убийства”.

“Полет над кукувиче гнездо” е положението.

 

* Коментар във Фейсбук на журналистката Соня Колтуклиева

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%