ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ПРОТЕСТ ЗАРАДИ УНИЩОЖЕНА РЕКОЛТА

Автор: 5 GmediA 11:57, 5 септември 2021
Източник: Фейсбук архив

Земеделски производители от Ръжево Конаре, Дълго поле и още няколко пловдивски села, чиято продукция беше унищожена от падналата в района градушка, излизат на протест на пътя Карлово-Пловдив, съобщи БНР.

Те ще настояват земеделския министър да потвърди поетите преди дни пред тях ангажименти за изплащане на максимални обезщетения. Хората са решени да отстояват правата си докрай, защото са обречени на глад, каза Пламен Николов, заместник-кмет на община Калояново.

„Оценени са. Щетите много бързо са остойностени – на 100% щети. Земеделският министър пое отговорности пред тях, които той трябва да изпълни. Те се съмняват в ангажиментите, които са поети публично пред тях“, каза той.

„Става въпрос за живота на земеделски производители и на техните семейства. Всичко те са вложили в земеделието, те няма как да оцелеят. Продукцията, която е унищожена, трябва да бъде изкарана от полетата. Това също струва много пари. А за следващата година как да се подготвят хората, как да имат надежда в бъдещето?“, продължи зам.-кметът Пламен Николов.

 

Последни новини

Общо гласували: 17

Анкета

ПРЕМИЕРЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ УСПЯВА ЛИ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС В ПРЕГОВОРИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
Не
17 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Донякъде
0 гласували / 0%