ИЗБОРИ В РУСИЯ: 2000 НАРУШЕНИЯ, ЕДИННА РУСИЯ ОЧАКВА ПОБЕДА

Автор: 5 GmediA 11:00, 19 септември 2021
Източник: ЕПА

Парламентарните избори в Русия влязоха във втория си ден, като вече се появиха твърдения, че са допуснати масови нарушения в полза на управляващата партия "Единна Русия", предаде "Дойче веле". Директорът на избирателната комисия Ела Памфилова заяви, че официално досега са получени 137 сигнали за нарушения от цяла Русия.

Наблюдателите алармират за принудително гласуване. Според "Голос" вчера е било широко разпространено колективно подаване на гласове от лица в униформа, което предполага, че правителството е мобилизирало всички държавни служители, за да осигури победа за управляващата партия "Единна Русия".

Има и съобщения за хора, които гласуват по няколко пъти, и за многобройни случаи на поставяне на попълнени бюлетини в урните, за снимане на попълнетите бюлетини - сигнал за контролиран вот. Централната избирателна комисия обаче е отказала да допусне за разглеждане жалбите и просто ги е скъсала, според "Голос".

Междувременно избирателната комисия на Русия съобщи за три кибератаки, насочени към онлайн гласуването от чужди страни.

Въпреки спада на рейтингите, "Единна Русия" все още се очаква да спечели изборите. Тя обаче може да загуби сегашното си мнозинство от две трети, което е достатъчно за промяна на конституцията.

ЦИК планира да обяви предварителните резултати от изборите за Държавна дума по обяд на 20 септември. В кампанията на това ниво участват 14 партии.

Това е последният национален вот преди президентските избори през 2024 г. Путин, който навършва 69 следващия месец, все още не е казал дали ще се кандидатира.

Тагнато в: Русия

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 53

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ДА ИЗЛЪЧИ РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО?
Не
41 гласували / 77.36%
Да
12 гласували / 22.64%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%