ФАБРИКА В КОБУРГ СЪЗДАДЕ "МЕЧЕТО МЕРКЕЛ", ЗА ДА ОТБЕЛЕЖИ НАПУСКАНЕТО НА АНГЕЛА МЕРКЕЛ КАТО ГЕРМАНСКИ КАНЦЛЕР

Автор: 5 GmediA 14:56, 20 септември 2021

Фабрика за мечета в Кобург, Германия, създаде колекционерска мечка на стойност 189 евро, за да отпразнува напускането от Ангела Меркел на поста й като германски канцлер, съобщава DPA.

Фабриката с вековна история прави плюшени мечета, посветени на известни личности. В колекцията й има мечки на бившите президенти на САЩ Барак Обама, Тиодор Рузвелт и Ейбрахам Линкълн, както и на един от германските канцлери Хелмут Шмит и кралица Елизабет II.

„Всичко, което има статут и име в света, е представено в нашия шоурум“, цитира изданието думите на директора на фабриката Мартин Херман.

Според него производителите на компанията не създават играчки за деца, а предмети на изкуството.

"Мечето Меркел" е облечено в червено сако и черни панталони и, подобно на известния му прототип, е сгънало пръстите си във формата на ромб пред себе си. То също има мъниста в цветовете на германското знаме.

Производителят ще направи само 500 такива играчки, една от които ще бъде подарена лично на Меркел. Тя ще получи играчка номер 16. Това число символизира броя на годините, прекарани от Меркел като канцлер.

Изборите за германския Бундестаг ще се проведат на 26 септември, въз основа на техните резултати ще бъде сформирано ново правителство и ще бъде избран нов канцлер. Меркел вече няма да бъде преизбирана за федерален канцлер. /БГНЕС

Тагнато в: Ангела Меркел

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%