ДИРЕКТОРЪТ НА SOFTBANK: "ИНТЕЛИГЕНТНИ РОБОТИ" ЩЕ ЗАМЕНЯТ ЦЯЛОТО РАБОТЕЩО НАСЕЛЕНИЕ И ЩЕ СЪЖИВЯТ ИКОНОМИКАТА

Автор: 5 GmediA 09:11, 23 септември 2021
Източник: Евронюз

Един от най -богатите мъже в Япония казва, че роботите ще "освободят" хората от скучната работа и ще съживят сивата икономика на Япония в този процес, пише "Евронюз".

В сряда Masayoshi Son, главен изпълнителен директор на разтегателната технология и фокусирана върху инвестициите Softbank Group, заяви, че Vision Fund на неговата компания работи с 18 компании, разработващи машини с изкуствен интелект.

През юли Softbank обяви, че "спира" производството на свой собствен робот, хуманоида Pepper, след лошите продажби на машината, която беше рекламирана за използване като домашен спътник и помощник в обслужването на клиенти.

Търговският провал на Pepper изглежда не е намалил ентусиазма на Son към роботиката.

Основателят на SoftBank каза на виртуалната аудитория на конференцията на Softbank World 2021 в сряда, че „интелигентните роботи ще заменят не само производственото, индустриално работещото население, но и цялото работещо население“.

Основният адрес на Son беше придружен от видеоклипове на хуманоидни роботи Atlas на Boston Dynamics, работещи и скачащи, както и машини с форма на контейнер, чистещи подове.

Son каза, че SoftBank остава партньор в сътрудничество с Boston Dynamics и че от Pepper ще дойде поколение по -функционални интелигентни роботи - или това, което той нарече „sumabo“, свиване на „умен“ и „робот“ на японски.

Такива машини ще имат потенциал да революционизират работната сила, тъй като един интелигентен робот може да направи 10 пъти дневната производителност на човека, каза Син. В Япония това означава, че 100 милиона роботи биха могли да свършат работата на един милиард души, добави той.

„Хората могат да бъдат освободени от скучната работа“, каза той. "(Те) могат да работят върху нещо, което има повече добавена стойност."

Тагнато в: роботи

Последни новини

Общо гласували: 94

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
86 гласували / 91.49%
Не
7 гласували / 7.45%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.06%