ПУТИН И КИМ СЕ СРЕЩАТ ВЪВ ВЛАДИВОСТОК НА 25 АПРИЛ

Автор: 5 GmediA 12:08, 23 април 2019
Източник: Колаж 5GmeadiA

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун ще се срещне с руския президент Владимир Путин на 25 април. Срещата ще се проведе на територията на Далекоизточния федерален университет във Владивосток. Това пише "Комерсант".

Пхенян е избрал мястото на разговорите, като се посочва, че основният аргумент в полза на кампуса на университета са били съображенията за сигурност на лидерите. Вече се появиха информации за вземането на допълнителни мерки за осигуряване на района.

На 18 април Кремъл обяви, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун ще посети Русия по покана на президента Владимир Путин през втората половина на април. Това ще бъде първото посещение на сегашния ръководител на КНДР в страната. Неговият предшественик, Ким Чен Ир, е бил три пъти в Русия, като последното посещение беше през 2011 година.

Вечерта след разговорите Путин ще отпътува за Китай за срещата на върха на „Един пояс, един път“. Очаква се Ким Чен-ун да остане във Владивосток два дни и да отпътува на 26 април.

За предстоящата среща говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Кремъл се надява на взаимно отчитане на интересите и взаимно доверие.

 

Мирослав Митков

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%