СЕМЕЙСТВОТО НА ПРОФ. АНАСТАС ГЕРДЖИКОВ - НАЙ-СИЛНАТА ОПОРА В ЖИВОТА МУ

Автор: 5 GmediA 10:24, 6 октомври 2021
Източник: ПИК, 24 часа

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева бяха издигнати от Инициативен комитет за кандидати за президент и вицепрезидент. Кандидатурата им ще бъде подкрепена и от ГЕРБ.

Кое е семейството на проф. Герджиков?

Жената до ректора на Софийския университет – Виолета, също има професорска титла. Двамата са и колеги в Алма матер. Проф. Герджикова преподава във Факултета по класически и нови филологии. Тя е магистър по класическа филология и доктор по антична култура и литература. Преподавателската ѝ работа обхваща курсове по увод в класическата филология, старогръцка култура, римска култура, латински език за неспециалисти, академично писане. С тези области са свързани и участията ѝ в редица научноизследователски проекти. Специализирала е в Международния изследователски център за културология във Виена.

Синът им се казва Георги. Той е възпитаник на Класическата гимназия в столицата, а после продължил образованието си в Софийския университет, където е изучавал Философия, както и История на философията. През 2019 г. защитава образователна и научна степен „доктор“, а в своя фейсбук профил Георги е посочил, че към момента работи в СУ.

Самият Анастас Герджиков също завършва Националната гимназия за древни езици и култури през 1982 г.

Източник: „Ретро“, ПИК

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 27

Анкета

ТРЯБВА ЛИ УЧЕНИЦИТЕ ДА БЪДАТ С МАСКИ ПО ВРЕМЕ НА ЧАС?
Не
23 гласували / 85.19%
Да
4 гласували / 14.81%