КОЙ Е НАЙ-НЕДОСЕГАЕМИЯТ В БЪЛГАРИЯ?! ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ - ТОЗИ, КОЙТО НАНЕСЕ НА ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА ЩЕТА ЗА 700 МИЛИОНА ЛЕВА, НО ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ СЕ СЕЩА ЗА ТОВА

Автор: Соня Колтуклиева 21:17, 11 октомври 2021
Източник: Архив

От съобщение на Министерството на културата днес научих, че Националният дворец на културата има ново ръководство, а в Съвета на директорите влиза

Росица Велкова, заместник-министър на финансите в периода 2017 г. - 2021 г., когато министър е Владислав Горанов в кабинета “Борисов 3”. Значи, служебният министър Велислав Минеков, онзи от “Отровното трио”, който громеше “диктатора” Борисов, разнасяше ковчези по “Ларгото”, за да погребва мутренския модел, назначава дясната ръка на Владислав Горанов, която пък е била оставена на позицията си от този светъл образ ненагледен Асен Василев, борец за тотална промяна. Какво променяте, бе, лицемери?!

Това ме подсети за един “герой на нашето време”, който удобно беше забравен от свои и чужди.

На 16 май 2020 г., след грандиозния скандал с разкритията на Васил Божков от Дубай за услугите, които му е правил финансовия министър Владислав Горанов, написах: “Нехайство, бездействие, умисъл, подкупност - поради каква причина един финансов министър допуска един бизнесмен да натрупа 700 милиона лева задължения към държавата?

Как мислите - колко лева е комисионата, за да се спестят на някого държавни такси за 700 милиона лева?

Владислав Горанов мина метър в “АпартаментГейт”, но няма да му се размине така лесно “ХазартГейт”.

Е, не познах! Ама изобщо… Размина му се, както всичко досега!

Аз не знам друг случай в най-новата история на България, когато министър си е позволявал толкова прегрешения, които другаде по света, без съмнение, биха били обявени от съда за престъпления. Категорично! Навярно дори и у нас, но …. ако стигнат до съда. Арогантният и даже брутален Владислав Горанов има най-всесилният покровител в тази държава - Делян Пеевски, който пък разполага с най-силната позиция в България - на главния прокурор. Сотир Цацаров му беше безпрекословна марионетка, Иван Гешев му е не по-малко послушен и верен.

До ден-днешен не познавам лично Владислав Горанов, но ще ви разкажа как научих за него още през 2009 г.. Когато министър на финансите в кабинета “Борисов 1” беше Симеон Дянков, цяла България следеше безпощадните ми разкрития за неговата съмнителна фискална политика, за създаването на личния му финансов октопод от близки хора на държавни позиции, за воаяжите му до Китай с любовницата му, незавършила още право студентка, която той разхождаше по света и у нас на държавна издръжка. По онова време вътрешната информация за интимния живот и деловите проявления на Симеон Дянков получавах от Красимир Стефанов, изпълнителен директор на НАП, а той се сдобиваше с нея от заместник-министъра на финансите Владислав Горанов - той го беше заклел да не издава името му, но как журналист като мен ще се остави да не разбере как се казва “къртицата” в Министерството на финансите. Та ей така - Владислав Горанов топеше началника си, скришом и потайно, като един истински плъх, заврян в дупките на анонимността.

През лятото на 2014 г., в кабинета му в НДК, вдигнах скандал на Бойко Борисов затова, че отново е прибрал в централата на ГЕРБ Владислав Горанов, който го напусна по време на опозиционния период на партията и даже  се кани да го направи министър на финансите; писах колко е вредно това и го коментирах по телевизията. Бойко Борисов не ме послуша, от 2017 г. знам и защо, но ще го разкажа друг път…

Ето, заради тази публикация Владислав Горанов превърна живота ми в истински ад:  

СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: НИКОЙ НЕ ИСКА ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ, НО ТОЙ МНОГО ИСКА ДА БЪДЕ НЯ#КОЙ

Моята лична драма е важна само за мен и близките ми, тя вече с много усилия и воля е преодоляна.

Обаче… остават последствията за държавата и за всички нас!

Ето защо:

На 15 май 2020 г. от позиция на МФ се изясни официално за какво става въпрос в плодотворната връзка Горанов-Божков: “финансовият министър няма да дава изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна". По̀ на запад от зоната на бозата, заради тези 700 милиона лева; заради съобщенията на личните им телефони, в които финансов министър осведомява бизнесмен, че е привикал и наредил на шефка на държавна агенция да вземе решение в негова полза, би последвал незабавен арест. Светкавичен и с много здрави белезнѝци. 

 

СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ГОРАНОВ И БОЖКОВ СА СИ БИЛИ БЛИЗКИ, МИНИСТЪРЪТ ЗНАЕ КОГА ОЛИГАРХЪТ Е НА СКИ-ВАКАНЦИЯ

Неплащането на такси и данъци от страна на фирми на Васил Божков не е ли именно благодарение на закрилата на финансовия министър, който е началник на Националната агенция по приходите и на Държавната комисия по хазарта?!

Как НАП и ДКХ са допуснали години наред да бъдат укривани и неплащани тези задължения? Това ощетяване на държавната хазна със 700 милиони лева само-по-себе-си беше не просто основание за оставка на финансовия министър, но и за подвеждането му под отговорност. Защо Владислав Горанов е  “проспал” 700 милиона лева задължения към държавата?! Неее, не ги е проспал; видял е златни блянове наяве.

СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: МИНИСТЪРЪТ НА ФИНАНСИТЕ ГОРАНОВ Е ОТГОВОРЕН, ЧЕ НЕ СА ПЛАТЕНИ 700 МИЛИОНА ЛЕВА НА ХАЗНАТА

… Един бивш министър в правителството на ГЕРБ, онзи ден ми вика по телефона: ти знаеш ли кой редѝ листите за изборите на 14 ноември?! Кой, не знам? Владислав Горанов. Попитах Бойко Борисов, който ми отговори: “Той е никой.” Ако беше никой, вече щеше да е подсъдим. Вие как мислите?!

N.B. Ако изчетете публикациите в линковете по-долу, ще видите анатомия на кариерата на един недосегаем, на когото т.н.партии на протеста дори не споменават името. Защо ли?!

 

СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: НЕ Е ЛИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНО ЧОВЕКЪТ НА ПЕЕВСКИ ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ ДА ГРАВИТИРА ОКОЛО БОЙКО БОРИСОВ?!

 

СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ОСТАВКИТЕ НА ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ И ГАЛЯ ДИМИТРОВА ЗА НАП-ЛИЙКС СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!

 

СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ ПРИЗНА, ЧЕ ЖИВЕЕ В АПАРТАМЕНТ НА КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ, ТОВА В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ БИ ДОВЕЛО ДО МОМЕНТАЛНА ОСТАВКА

 

СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ДАЖЕ ОЛИГАРСИ БЯХА ГЛОБЕНИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ОТ НАП, САМО КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ, ПОКРОВИТЕЛЯТ НА ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ, НИ ЛУК ЯЛ, НИ ЛУК МИРИСАЛ

 

КОЛТУКЛИЕВА: КАК ПЕЕВСКИ, ЦАЦАРОВ И ГОРАНОВ ВПРЕГНАХА ДЪРЖАВАТА ЗА ЛИЧНАТА СИ ВЕНДЕТА СРЕЩУ МЕН

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 27

Анкета

ТРЯБВА ЛИ УЧЕНИЦИТЕ ДА БЪДАТ С МАСКИ ПО ВРЕМЕ НА ЧАС?
Не
23 гласували / 85.19%
Да
4 гласували / 14.81%