СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА ПИТА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО КОГА СЕ Е ВАКСИНИРАЛ ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ И УКОРЯВА ЛИ ПРЕЗИДЕНТА БАЙДЪН, ЧЕ СЕ Е ИМУНИЗИРАЛ ПУБЛИЧНО?

Автор: 5 GmediA 19:14, 22 октомври 2021
Източник: Reuters архив

До прессекретариата на президентството на Република България

Здравейте, уважаеми колеги,

Бих искала да получа информация по следните - актуални и важни за българското общество - въпроси:

На 19 октомври 2021 г., президентът Радев заяви, че се е ваксинирал миналото лято. Тъй като официално в България първата ваксина е поставена на 27 декември 2020 г., след като на 21 декември 2020 г. ЕК издава разрешение за употреба на ваксината срещу Ковид-19 на BioNTech и Pfizer, възниква въпросът: каква ваксина е използвана за имунизацията му?

  1. Ако президентът Радев е допуснал грешка и е имал предвид лятото на 2021 г., бихте ли обяснили кога и къде е получил първа и втора игла?
  2. Президентът Радев заявява:”… не виках камери, защото не искам да правя спектакъл от това.”

Означава ли тази реплика, че българският президент се отнася с пренебрежение и неодобрение към президента Джо Байдън, който (още преди да влезе официално в Белия дом) на 21 декември 2020 г., заедно със съпругата си, беше ваксиниран и това беше показано в Breaking news на всички американски телевизии и по десетки телевизии в света?

На 26 февруари 2021 г. кралица Елизабет Втора публично призова хората да мислят за здравето на другите и да се ваксинират.

Премиерът Борис Джонсън за пореден път вчера призова гражданите на Обединеното кралство да се ваксинират, а вече ваксинираните да се запишат за booster.

Защо това не беше сторено до сега от българския президент?!

Ако президентът Румен Радев се е ваксинирал, това означава, че вярва във ваксините срещу Ковид-19. Но, като политикът с най-висок рейтинг, не сметна за необходимо да активизира българите да се ваксинират - защо?

Моля да ми предоставите за публикуване копие от сертификата за ваксинация на президента Румен Радев!

Притежава ли президентът Радев EU DIGITAL COVID CERTIFICATE, за да пътува за срещите си в Брюксел, Белгия, или на визити в други страни? Надявам се българският президент да не рискува да предизвика скандал, подобен на скандала в Естония.

… Президентът Радев заявява: “аз самият съм в безупречно здраве, но миналото лято се ваксинирах”. Това означава, че той не знае нещо съществено - ваксини се поставят на здрави хора - превантивно, за първична профилактика! - а не на болни пациенти с остра инфекция.

Благодаря Ви за вниманието и се надявам на бързи отговори от ваша страна.

С уважение:

Соня Колтуклиева

главен редактор

5Gmedia

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%