ОТКРИХА ОЩЕ ЕДНА ПРОБОЙНА В КОРПУСА НА ВЕРА СУ, МОСВ ТВЪРДИ, ЧЕ НИВОТО НА ЗАМЪРСЯВАНЕ С АЗОТНИ ТОРОВЕ НА ВОДИТЕ КРАЙ КОРАБА ПАДА

Автор: 5 GmediA 16:14, 23 октомври 2021
Източник: БГНЕС архив

Още една пробойна е намерена на кораба „Vera Su”. Това е станало при водолазен оглед тази сутрин, предаде Нова ТВ. В петък в късния следобед започна разтоварването на заседналия край Камен бряг кораб, а амбицията е да се работи 40 часа без прекъсване, за да може да се използва времевия прозорец с хубаво време.

До обяд бяха разтоварени около 800 тонa, като половината от това е вода. Три баржи пренасят товара. Вместимостта на всяка от тях е 100 това. На място пристигна и още една баржа с вместимост 700 тона. На нея ще се разтоварва сухия товар.

Анализирани са резултатите от изпитване на водните проби от 20 и 21 октомври, взети от брегови пункт на 60 м южно от заседналия кораб “Vera Su” и от пункт непосредствено до носа на кораба, съобщиха от МОСВ.

Анализът на данните показва почти двойно понижение на стойностите на наблюдаваните показатели в двата пункта спрямо предходните, което може да се обясни с промяна в посоката на теченията и вятъра. Все пак измерените концентрации на азот амониев, азот нитратен и азот нитритен са три пъти над тренда, наблюдаван в района преди седмица.

Екипите на МОСВ продължават всекидневно да следят на място състоянието на водите в Черно море в непосредствена близост до заседналия кораб „Vera Su“ с цел проследяване на операцията по претоварване на кораба.

Тагнато в: Вера Су

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 53

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ДА ИЗЛЪЧИ РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО?
Не
41 гласували / 77.36%
Да
12 гласували / 22.64%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%