КАКВО СВЪРЗВА “ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА” НА КИРИЛ&АСЕН С “БЪЛГАРСКО ЛЯТО” НА ЧЕРЕПА? ОБЩ ДОНОР ИЛИ ОБЩ МЕНТОР?

Автор: 5 GmediA 09:37, 30 октомври 2021

Водачът на листата на “Продължаваме промяната” в града-герой Плевен, Иван Христанов, изригна срещу решението на Конституционния съд с кален фонтан от ярост и преклонение към прегазилия съзнателно конституционната норма българо-канадец: “ КС е много особена институция.

За несъвместимостите на едно предприемчиво момче, обявено приживе за национално богатство, КС пише становища по един такъв, сладкодумен начин. Четеш и се умиляваш.

Бранейки закона, КС погази същото онова право, което за Корпулентния беше право.

Цялата драма няма никакво значение.

Всъщност в тролските опорки личи нейната изначална цел - ДА ПОВЯРВАМЕ, ЧЕ КИРИЛ Е ЛЪЖЕЦ.

Е, аз отдавна съм разбрал, че ако медиите на мутрите опитват да съсипят някой, то този някой е готин.”

Този wannabe политик и кандидат-законотворец изобщо не прави разлика между Конституционния съд и районни/градски съдилищa. Е, к’во пък толкова?! Подробности от пейзажа. Човекът знае пари да прави, не да се занимава с глупости.

 “Медиите на мутрите”?! Кои пък да са мутрите за “почтения” Иван Христанов?

Вижте широтата на неговите бизнес-връзки, вижте многоцветните му партньорства!

Иван Христанов в “Дневник”, 1.10.2007 г., като изпълнителен директор на Jet Finance заявява: “Услугите ни се ползват от депутати…”

Опаааа! Почтен от малък! И не е гнуслив, всички партии му харесват, май. По онова време депутатите са от НДСВ, БСП, ДПС, ОДС, “Атака”, ДСБ, БНС (ВМРО).

В JetFinance International Иван Христанов е заедно с Елвин Гури, съпруг на Ралица Агайн, депутат от НДСВ и заместник-председател на Комисията за финансов надзор, изгоряла покрай фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик".

На 7.12.2020 г. “Капитал” пише: “След 3 години скандали… ВАС реши, че БМП ще управлява публичен ресурс от 38.5 млн. евро, а държавният Фонд на фондовете (ФнФ) трябва да сключи договор за мецанин-фонда с "Бългериън мецанин партнърс" (БМП).

Кои са БМП? Мили хора, експерти: Иван Христанов, Евгени Ангелов, Диана Аладжова и Елвин Гури. Евгени Ангелов е заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма в кабинета “Борисов 1”, става икономически съветник на президента Росен Плевнелиев (ГЕРБ), близък приятел на издателя на “Капитал” и “Дневник” Иво Прокопиев, смятан за ментор на Христо Иванов и на Кирил Петков.

На 8.05.2019 г. “24 часа” съобщава, че Елвин Гури и Спас Русев са купили за 50 милиона евро “Телеком Албания”… Ах, този изискан британски джентълмен Мистър Русефф, “царския Спас”, ментор на лондонските юпита Милен Велчев и Николай Василев, кого представляваше в “Левски”, кого представляваше във “Виваком”, не бяха ли руски пари… не беше ли Велчев агент на банката на Путин ВТБ Капитал…въпроси, въпроси…с ясни отговори, впрочем.

На 3 август 2021 г., депутатът от ИТН, банкерът Любомир Каримански, заявява по БТВ: “Смути ме, че не се отвори "кутията на Пандора" - Фонда на фондовете. Чули ли сте една критика за Фонда на фондовете? Има ли едно нещо разкрито от министерството на финансите или министерството на икономиката? Не само, че смятам, че там има проблем, смятам, че програмите са изключително неефективни. Това не е само мое мнение, но и на БТПП.”

Къде да търся “мутрите”, които дразнят тъй отворения към всички партийни цветове  Иван Христанов, кажете ми?!

На стената си във ФБ Иван Христанов под линк към моя публикация със заглавие: “СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ЗАЩО КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ НЕ СЕ РАЗРОВИХА ВЪВ ФОНДА НА ФОНДОВЕТЕ?! ТЕХНИЯТ ВОДАЧ В ПЛЕВЕН Е ТАМ, С ДОСТЪП ДО УПРАВЛЕНИЕ НА ПУБЛИЧЕН РЕСУРС - 38,5 МИЛИОНА ЕВРО! “, се оплаква, шегувайки се - ето вече станах “лихвар” и “далавераджия”… Аз не съм го нарекла така, той защо се припозна?!

Обаче, аз го нарекох закононарушител в писма до Районна прокуратура в Плевен и до Конституционния съд, призовавайки двете институции да направят проверка по твърдението на Иван Христанов: “знаехме решението на КС от миналия вторник. Заседанието вчера не е било, за да се вземе решение”.

Шок! Как така кандидат-депутат и бизнесмен знае какво е решението на КС 9 дни, преди да бъде огласено? Кой изнася класифицирана информация с висока степен на обществен интерес извън стените на Конституционния съд?! Разграден двор ли е КС или някой има специален достъп до КС?

Докато водех “културна дискусия” с феновете на 4Пъ на стената на Иван Христанов във Фесйбук, с мощен гейзер от вулгарни ругатни се включи някой си Иван Иванов, водач на листата на “Българско лято”; към мен: “ платен парцал, духовен и физически маскиран. Едераст. Такива парцали не трябва да съществуват… гнусна продажна сган”.

Защо Иван Иванов от партията на Васил Божков така истерично брани Иван Христанов от партията на Кирил Петков?! Какво ги свързва? Не знам. Общи идеи, общи ментори, общи донори…

Васил Божков каза миналото лято, че мести групи от протестиращи насам-натам, за да подсилва протестите и нарече президента Радев “Фигурант”, обидно определение, но то пък му лепна като зелен чорап на фатмак. Президентът Радев назначи Кирил Петков и Асен Василев за служебни министри, а пък неговата дясна ръка Николай Копринков бабува при създаването на “Продължаваме промяната”, наричана “президентската партия”.

Какво ми писаха за Иван Иванов негови съграждани от Плевен: партиен номад, започнал от разнасяне на кафета в клуба на СДС - стигнал до водач на листа на “Българско лято”, междувременно позорно изгонен от “Има такъв народ”; носител на живописните прякори “Таратора” и “Лазанята”; с увлечение към хазарта; “в момента учи за начална учителка в Педагогическия колеж в Плевен, че вече на средна възраст да избута някаква диплома”.  Хахаха! Титан на мисълта и делото!

Ах, Плевен, Плевен нима заслужаваш твоята красота да бъде залята от миризлива блатна кал?! Не, не и не. Събуди се!

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%